Το Animasyros ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Πάρο για μία δημιουργική συνεργασία

Κινηματογραφικές «διαδρομές» στη Μάρπησσα

  • Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2019 - 06:12

Το Φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα», που φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια επιτυχούς παρουσίας στο νησί της Πάρου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων «Animasyros» ένωσαν τις κυκλαδικές δυνάμεις τους.          

Στο πλαίσιο του Animasyros #tour18_19, διοργανώθηκε ένα μοναδικό εκπαιδευτικό εργαστήριο κινουμένων σχεδίων για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου Μάρπησσας Πάρου το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου. Ο πρόεδρος του Animasyros Βασίλης Καραμητσάνης μύησε τους μαθητές στον μαγικό κόσμο των κινουμένων σχεδίων και τις δράσεις του Animasyros. Το εργαστήριο επιμελήθηκε ως εκπαιδευτής ο Ιταλός ανιμέιτορ Τόμας Κούνστλερ που εδώ και χρόνια έχει ως βάση του την Ελλάδα.

Το εργαστήριο αξιοποίησε τις τεχνικές της κοκκίδωσης (pixilation) και της φωτογράφισης (stop motion) για να οπτικοποιήσει μια σύντομη αφήγηση για τον παραδοσιακό οικισμό και τους ανθρώπους της Μάρπησσας, με έμπνευση τα δέκα χρόνια του φεστιβάλ Διαδρομές στη Μάρπησσα.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την αρωγή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου Μάρπησσας.

Το εργαστήριο ήταν η πρώτη από μια σειρά προγραμματισμένων δράσεων στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας ανάμεσα στα δύο αναγνωρισμένα φεστιβάλ, που έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν φωτεινές εστίες πολιτισμού στις Κυκλάδες. Οι δύο φορείς ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον προσεχή Αύγουστο, στο 10ο φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα», όπου θα πραγματοποιηθούν προβολές βραβευμέvων ταινιών μικρού μήκους από το πρόγραμμα του Animasyros.