Του Γιώργου Ξανθάκη

Σινεπιλογές

  • Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2019 - 06:23

Παρουσίαση νέων ταινιών

Avengers: Endgame (2019) των Anthony Russo, Joe Russo

Το επικό φινάλε των Εκδικητών σπάει ταμεία παγκοσμίως! Η μεγαλύτερη σε διάρκεια ταινία της Marvel είναι εδώ!

Θα είναι το 'Avengers: Endgame' η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του 2019; Δεν χωρά αμφιβολία περί τούτου, αφού εκατομμύρια φανατικοί της σειράς ταινιών φαντασίας της Marvel το περιμένουν με μεγάλη αγωνία να βγει στις αίθουσες!

 Το 'Avengers: Endgame' σκηνοθετούν και πάλι οι Anthony και Joe Russo και είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια ταινία του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel, αφού ξεπερνά τις τρεις ώρες σε διάρκεια!

Το 'Avengers: Endgame' μας μεταφέρει ακριβώς μετά τα γεγονότα του 'Avengers: Infinity War', με το σύμπαν να τελεί υπό κατάρρευση. Οι επιζώντες Εκδικητές και οι σύμμαχοί τους πρέπει να ενωθούν για να ανατρέψουν την καταστροφή που προκάλεσε ο Thanos, να φέρουν την αρμονία πίσω στο σύμπαν και να ακυρώσουν τα σχέδια του Mad Titan. Όσο για πρωταγωνιστικό καστ; Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Chris Evans, Bradley Cooper, Brie Larson, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Gwyneth Paltrow, Michelle Pfeiffer, Paul Rudd, Evangeline Lilly και πολλοί άλλοι ακόμα λαμπεροί σταρ του Χόλιγουντ αναμένεται να μας χαρίσουν μια επική ταινία, στο τελευταίο κεφάλαιο του μεγάλου επίλογου των Εκδικητών, μετά από 22 ταινίες της Marvel Studios.

Σκηνοθεσία: Anthony Russo, Joe Russo

Πρωταγωνιστούν: Brie Larson, Scarlett Johansson, Karen Gillan

Διάρκεια:181'

After (2019) της Jenny Gage

Το best seller της Anna Todd που διαβάστηκε πάνω από 1,6 δισεκατομμύριο φορές έρχεται στη μεγάλη οθόνη!

Μία επιμελής φοιτήτρια , αφοσιωμένη κόρη και πιστή στον σχολικό της έρωτα κοπέλα , η Tessa Young ξεκινάει την πρώτη της χρονιά στο κολέγιο με μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον . Περνάει τις μέρες της συγκεντρωμένη στο πρόγραμμα της και  με ισχυρή προσήλωση στον στόχο  και στα καθήκοντα της.

Ο οργανωμένος και ευπρεπής κόσμος της καταρρέει όταν γνωρίζει τον μυστηριώδη  Hardin Scott με τα μπερδεμένα καστανά μάτια του, την αλαζονική βρετανική προφορά του και τα πολλά tattoo. Ο Hardin είναι ο άγριος και σκληρός τύπος που η Tessa κανονικά θα αγνοούσε. Και έτσι έκανε – μέχρι που βρέθηκε μόνη της μαζί του αργά τη νύχτα σε μία λίμνη, μαγνητισμένη από την μεθυστική του ενέργεια.

Καθώς η Tessa βιώνει την πρώτη της επαφή με την ελευθερία, ξεκινάει ένα ταξίδι αυτογνωσίας και σεξουαλικής αφύπνισης που θα την αλλάξει για πάντα . Ανακαλύπτει μία φωνή  και ένα εσωτερικό πάθος που δεν ήξερε καν ότι είχε και συνειδητοποιεί ότι υπάρχει η ζωή της πριν τον Hardin και η ζωή της… μετά.

Βασισμένο στο διεθνές best seller της Anna Todd, που διαβάστηκε πάνω από 1,6 δισεκατομμύριο φορές, το 'After' είναι το νέο νεανικό φαινόμενο στη κατηγορία των 'Twilight' και 'Fifty Shades of Grey'. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Jenny Gage και πρωταγωνιστούν οι Selma Blair, Peter Gallagher, Jennifer Beals και Josephine Langford.

Σκηνοθεσία:Jenny Gage

Πρωταγωνιστούν:Selma Blair, Peter Gallagher, Jennifer Beals

Διάρκεια:106'

Dumbo (2019) του Tim Burton

Το αγαπημένο ελεφαντάκι επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη σε μία live-action ταινία από την Disney και τον μεγάλο "παραμυθά" Tim Burton

Από την Disney και τον οραματιστή σκηνοθέτη Tim Burton, η νέα, περιπετειώδης, live-action ταινία 'Dumbo' προχωράει την πολυαγαπημένη κλασική ιστορία, στην οποία η διαφορετικότητα έχει την τιμητική της, η οικογένεια είναι ύψιστης σημασίας και τα όνειρα πετούν.

Ο ιδιοκτήτης τσίρκου Max Medici (Danny De Vito) επιστρατεύει τον Holt Farrier (Colin Farrell), πρώην αστέρι του τσίρκου, και τα παιδιά του Milly (Nico Parker) και Joe (Finley Hobbins) για να φροντίσουν ένα νεογέννητο ελέφαντα με υπερμεγέθη αυτιά, τα οποία τον κάνουν περίγελο ενός τσίρκου που πνέει τα λοίσθια. Όταν ανακαλύπτουν όμως ότι ο Dumbo μπορεί να πετάξει, το τσίρκο ξαναζεί τις παλιές του δόξες, προσελκύοντας τον επιχειρηματία V.A. Vandever (Michael Keaton), που θέλει το ασυνήθιστο παχύδερμο για την Dreamland, το εντυπωσιακό του σόου.

Ο Dumbo φτάνει σε νέα ύψη στο πλευρό της γοητευτικής και ταλαντούχας ακροβάτριας Colette Marchant (Eva Green), μέχρι που ο Holt ανακαλύπτει ότι, πίσω από την εκτυφλωτική γυαλάδα της Dreamland, κρύβονται σκοτεινά μυστικά.

Ο Τιμ Μπάρτον εμπνέεται από την ατμόσφαιρα των φιλμ  νουάρ και  τη δική του παραμυθένια αισθητική που  ισορροπεί ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι κι έτσι στήνει ένα απολαυστικό υπερθέαμα .Όμως ο Μπάρτον δεν αρκείται μόνο στον εντυπωσιασμό, αλλά αναδεικνύει την ουσία της ιστορίας, φτιάχνοντας τελικά έναν ύμνο στο διαφορετικό, στον κόσμο του τσίρκου και των  αλλόκοτων πλασμάτων που  διασκεδάζουν το κοινό,  ενώ υποφέρουν,  στη σημασία της αγάπης και της αληθινής οικογένειας.Ο μελαγχολικός Κόλιν Φάρελ, η εκθαμβωτική Εύα Γκρην που εκτελεί και υπέροχα ακροβατικά, ο  συναισθηματικός Ντάνι Ντε Βίτο, αλλά και ο σκοτεινός και για τις ανάγκες του ρόλου εντυπωσιακά μεταμορφωμένος Μάικλ Κίτον, μαζί με τους μικρούς συμπρωταγωνιστές τους, αποτελούν ένα λαμπερό καστ που υποστηρίζει στο έπακρο μια συγκινητική και ταυτόχρονα υπογείως καυστική  ιστορία.

Σκηνοθεσία:Tim Burton

Πρωταγωνιστούν: Eva Green, Colin Farrell, Michael Keaton

Διάρκεια:130'

 

Ετικέτες: 

Διαβάστε ακόμα