Του Γιώργου Ξανθάκη

Σινεπιλογές

  • Τρίτη, 14 Μαΐου, 2019 - 06:24

Παρουσίαση νέας ταινίας

Η κατάρα της Γιορόνα/The curse of La Llorona(2019) του Μάικλ Τσάβες

Ταινία τρόμου, 93’

Πρωταγωνιστούν: Λίντα Καρντελίνι, Ρέιμοντ Κρουζ, Πατρίτσια Βελάσκεζ, Μαριζόλ Ραμίρεζ, Σιν Πάτρικ Τόμας, Τζέινι Λιν Κίντσεν, Ρόμαν Χρίστου κ.ά.

Μια γυναίκα που θρηνεί. Μια απόκοσμη παρουσία κάπου ανάμεσα στον ουρανό και την κόλαση, παγιδευμένη σε μια φοβερή μοίρα σφραγισμένη από το ίδιο της το χέρι. Η απλή αναφορά στο όνομά της προκαλεί τρόμο σ’ ολόκληρο τον κόσμο, για γενιές. Ο βασικός άξονας της ταινίας περιστρέφεται γύρω από την Anna Garcia, μία κοινωνική λειτουργό η οποία στη δεκαετία του 1970, στο Λος Άντζελες, αρχίζει να προβληματίζεται ολοένα και περισσότερο από μία υπόθεση πάνω στην οποία εργάζεται και απροσδόκητα θα βρεθεί στο στόχαστρο ενός αδιόρατου δαιμονικού εχθρού. Η Anna καταλαβαίνει ότι μία σκοτεινή δύναμη κυνηγάει χρόνια τώρα την οικογένειά της και ζητά από μία πνευματίστρια να τη βοηθήσει, αλλά η Γιορόνα, θα αποπειραθεί να γίνει ένα μαζί της και δεν θα πάψει να την καταδιώκει απειλώντας ακόμη και τα παιδιά της. Η μόνη τους ελπίδα να επιβιώσουν από τη θανατηφόρα οργή της, είναι ένας απογοητευμένος ιερέας, που προσπαθεί να κρατήσει μακριά το κακό υιοθετώντας τις δικές τους μυστικιστικές τακτικές.

Η έκτη ταινία στο τρομακτικό σινε-σύμπαν του «Καλέσματος» εμπνέεται από τον θρύλο της Γιορόνα, μιας τρομαχτικής οντότητας που κυνηγάει μικρά παιδιά. Ο μετρ των ταινιών τρόμου James Wan εμπνέεται αυτή τη φορά από τον ομώνυμο ανατριχιαστικό θρύλο της μεξικανικής λαογραφίας, με τον Michael Chaves να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία. Ένας μεξικάνικος θρύλος πυροδοτεί τη φαντασία των παραγωγών και του σκηνοθέτη, οι οποίοι συνδυάζοντας τελετουργίες και παλιά έθιμα με μια αλλόκοτη φιγούρα προσπαθούν να δημιουργήσουν μια απόκοσμη ατμόσφαιρα.

 

Ετικέτες: 

Διαβάστε ακόμα