«Guardians of the Aegean» από την Κινηματογραφική Λέσχη Αμοργού

  • Παρασκευή, 12 Ιουνίου, 2020 - 17:39

Μια ξεχωριστή σινε-βραδιά οργανώνει η Κινηματογραφική Λέσχη Αμοργού την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020, στις 21:00. Στον προαύλιο χώρο της Λέσχης στο Βρούτση θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Όμηρου Ευαγγελινού, «Guardians of theAegean».

«Η πενταετής οδύσσεια του κινηματογραφιστή Όμηρου Ευαγγελινού καθώς ταξιδεύει με ένα παλιό ψαροκάικο στα νησιά των Κυκλάδων για να ερευνήσει το θέμα της υπεραλίευσης και τον αγώνα επιβίωσης των μικρών ψαράδων στις ακτές του Αιγαίου. Καθ’ οδόν μαθαίνει για ένα σχέδιο προστασίας που δημιουργείται με πρωτοβουλία του Πιερ Ιβ Κουστό, καταλήγει στη Σαντορίνη, όπου παρακολουθεί τις προσπάθειες του τελευταίου να ενώσει ντόπιους ψαράδες, επιστήμονες και πολιτικούς, με σκοπό τη δημιουργία μιας Θαλάσσιας Προστατευόμενης Περιοχής. Τέτοιες πρωτοβουλίες προστασίας του περιβάλλοντος που γεννιούνται από τους άμεσα εμπλεκόμενους είναι ελάχιστες παγκοσμίως».

Η προβολή θα γίνει με την παρουσία του σκηνοθέτη Όμηρου Ευαγγελινού. Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι θεατές έχουν την δυνατότητα να συνεισφέρουν ελεύθερα για την οικονομική ενίσχυση της Λέσχης.