Υποβολή 3.000 ταινιών από όλο τον κόσμο στο Animasyros 13

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο

  • Πέμπτη, 27 Αυγούστου, 2020 - 06:16

Από την Κένυα μέχρι το Αζερμπαϊτζάν και από τη Δομινικανή Δημοκρατία μέχρι τη Νέα Ζηλανδία  και φυσικά, τη Σύρο, η τέχνη της εμψύχωσης δεν γνωρίζει σύνορα.

3.000 ταινίες από 100 διαφορετικές χώρες του κόσμου υποβλήθηκαν φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων «Animasyros», ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο.

Φτιαγμένες με διαφορετικές τεχνικές, με διαφορετικές αφηγηματικές προσεγγίσεις και κάθε μία με τη δική της μοναδική αισθητική.

Μέσα από αυτές η ομάδα προεπιλογής επέλεξε 181 ταινίες οι οποίες απαρτίζουν τα διαγωνιστικά και πληροφοριακά τμήματα της φετινής Phygital έκδοσης.

Βραβεία απονέμονται στα ακόλουθα τμήματα του Φεστιβάλ: στο Διεθνές Διαγωνιστικό, Φοιτητικό Διαγωνιστικό, στις Τηλεοπτικές & Κατά Παραγγελία Ταινίες, Ελληνόφωνης Ταινίας που αθλοθετείται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, #ThisisEU – Ευρωπαϊκές Αξίες, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Τιμώμενη χώρα στο Animasyros 13 είναι η Τσεχία σε συνεργασία με το Τσεχικό Ινστιτούτο στην Αθήνα, ενώ παρουσιάζονται επίσης, επιλογές ταινιών σε επιμέλεια του Athens International Children’s Film Festival, καθώς και τα καθιερωμένα προγράμματα για παιδιά K.ID.S, για την LGBTQ σκηνή Animapride V, το Διεθνές Πανόραμα και τέλος ειδικές προβολές ταινιών των μελών της κριτικής επιτροπής.

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων της χώρας γίνεται phygital

Ανταποκρινόμενο στις ιδιάζουσες συνθήκες λόγω της πανδημίας του Covid-19, το Animasyros υιοθετεί μια νέα μορφή, συνδυάζοντας εκδηλώσεις και προβολές στο νησί της Σύρου με live streaming του μεγαλύτερου μέρους του προγράμματός του.

Έτσι φέτος, για πρώτη φορά, οι λάτρεις των κινουμένων σχεδίων από την Ερμούπολη μέχρι κάθε σημείο της Γης, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδικτυακά το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος, καθώς και την Αγορά και να πάρουν μία γεύση από το σημαντικότερο φεστιβάλ animation της χώρας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, Animasyros θα πραγματοποιηθεί για 13η συνεχή χρονιά, παρουσιάζοντας πολλές θεματικές και διεθνείς συνεργασίες, από τις 23 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου 2020, στο νησί της Σύρου, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Σύρου - Ερμούπολης και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα

Μπορεί η παρούσα κατάσταση να μην επιτρέπει την πραγματοποίηση προβολών τόσο στο εμβληματικό Θέατρο Απόλλων όσο και στον χειμερινό κινηματογράφο «Παλλάς», ωστόσο η ομάδα του Animasyros είναι σίγουρη πως η ίδια φεστιβαλική ατμόσφαιρα θα ακολουθήσει συντελεστές, συνεργάτες και φίλους του φεστιβάλ σε όλες τις υπαίθριες και διαδικτυακές προβολές μας.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες του Animasyros είναι και η εκπαίδευση, η οποία δεν θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμα της φετινής έκδοσης.

 Με γνώμονα τις συνθήκες που επικρατούν, θα πραγματοποιηθούν τρία (εκπαιδευτικά προγράμματα για τρεις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Ένα masterclass ενηλίκων (επαγγελματίες και φοιτητές) με τον Dan Richards, ένα εργαστήριο ανιμέισον & καλλιγραφίας για εφήβους με την καλλιγράφο Μαρία Γενιτσαρίου και εκπαιδεύτρια την Ιωάννα Γιακουμάτου, ενώ τους μικρούς μας φίλους, μαθητές Ε’ & ΣΤ’ δημοτικού, αναλαμβάνουν οι ανιμέιτορ Φωκίων Ξένος και Ελένη Μούρη, για ένα εργαστήριο με περιβαλλοντική θεματική.

 

 

Ετικέτες: