12o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού &18o Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ

  • Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021 - 13:35

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Αμοργού, ο Δήμος Αμοργού και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνουν το 12ο Φεστιβάλ Τουριστικών ταινιών μικρού μήκους Αμοργού, από 4-9 Νοεμβρίου 2021,όπου συμμετέχουν και διαγωνίζονται ταινίες Τουριστικού περιεχομένου από όλο τον κόσμο. Έχει αναγνωριστεί διεθνώς και είναι επίσημο μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τουριστικών Φεστιβάλ CIFFT, που εδρεύει στη Βιέννη. Η εκπροσώπηση της Αμοργού στο εξωτερικό μέσω του Φεστιβάλ και της CIFFT, συμβάλλει στην παγκόσμια προβολή του νησιού μας, των Κυκλάδων, και της Ελλάδας γενικότερα.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν η 4η Ακαδημία κινηματογράφου και το 18ο Συνέδριο για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, ΥΠΕΡΙΑ 2021, με θέματα την ΥΓΕΙΑ, τη ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ, το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, και τη Διατήρηση & Προστασία της Φυσικής & Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς.

Θα γίνουν αναφορές στην Αμοργιανή και Μεσογειακή διατροφή, στις άρρηκτα συνδεδεμένες με τις καλλιέργειες ξερολιθιές, την υγεία και το ευ ζην.

Υποστηρίζεται από το Κέντρο Ελληνικού Κινηματογράφου. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, του ΕΟΤ, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.