4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου

  • Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022 - 06:24

Μετά από οκτώ ημέρες προβολών, το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου  Κιμώλου ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων.

Το Χρυσό Δέντρο, το μεγάλο βραβείο του 4ου  Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου απονεμήθηκε στην ταινία “Shelter”του Sean Breathnach από την Ιρλανδία. Μια δραματική ιστορία που συγκίνησε το κοινό, αλλά και την κριτική επιτροπή.

Το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας  απέσπασε η κωμωδία φαντασίας από την Βενεζουέλα“Meandthe Beasts”του Nico Manzano.

Τέλος, δόθηκε Ειδική Μνεία στην καναδική ταινία Bootleggerτης Caroline Monnet για την μουσική την οποία συνέθεσαν οι Jean Martin και Tanya Tagaq.

Τα βραβεία απένειμε πενταμελής διεθνής κριτική επιτροπή με πρόεδρο τηνLyndaBelkhiria (Head of Cairo Film Connection στο Cairo International Film Festival) και μέλη της επιτροπής οι Antonio Costa Valente (Διευθυντής του Avanca Film Festival), Κάτια Πανταζή (παραγωγός), Κορίνα Κονταξάκη (ηθοποιός και σκηνοθέτης), Αριστοτέλης Μεταξάς (διευθυντής φωτογραφίας).

Η τελετή λήξης του φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε στην παραλία Πράσσα, παρουσία του δημάρχου Κιμώλου κυρίου Βεντούρη. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό. Η Nia Foes η παρουσιάστρια του φετινού φεστιβάλ και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Manuel de Coco, αποχαιρετώντας το κοινό ανανέωσαν το ραντεβού για το 2023.