Ο Σταύρος Ξαρχάκος καμάρωσε τα «Μυστικά Μπουζούκια» της Σύρου

Συγκινητικά υπέροχοι

  • Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου, 2017 - 06:16

Για μία τελευταία φορά έπαιξαν στην Πινακοθήκη Κυκλάδων τα ταλαντούχα «μπουζούκια» του Αρίστου Βαμβακούση, πλημμυρίζοντας υπερηφάνεια και συγκίνηση τόσο το κοινό της Σύρου, όσο και τον επίσημο προσκεκλημένο της βραδιάς, τον συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο.

Ο Θεόφιλος Ζερβός, ο Φραγκίσκος Παλαιολόγος, ο Γιώργος Παχής, ο Παντελής Ρούσσος, ο Λαυρέντης Στρατής, ο Γιάννης Φρέρης, ο Αλέξανδρος Χαλαβαζής και τα μικρά μυστικά μπουζούκια Νικήτας Δαλέζιος, Ηλίας Παπαμακάριος και Θανάσης Σταχτάς παρουσίασαν ξανά τραγούδια μεγάλων δημιουργών, σαν επαγγελματίες μουσική με μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο.

Το νεανικό σχήμα του Αρίστου Βαμβακούση που ξεχώρισε από την πρώτη κιόλας στιγμή απέδειξε ότι η διατήρηση και διάδοση της μουσικής παράδοσης του τόπου μας δεν αποτελεί άπιαστο όνειρο, αλλά στόχο που εύκολα μπορεί να επιτευχθεί χάρη στο ενδιαφέρον, τον ζήλο και την αγάπη της νέας γενιάς.

Η μουσική παράσταση «Παίξε μπουζούκι μου» σε σκηνοθεσία της Ελένης Βουτσίνου επαναλήφθηκε την περασμένη Παρασκευή με τη χορηγία της Hellenic Seaways. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης απηύθυναν θερμές ευχαριστίες τόσο στα παιδιά του «Μυστικού Μπουζουκιού» για τον πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσαν όσο και στον κ. Σταύρο Ξαρχάκο που για μία ακόμη φορά στήριξε με την παρουσία του τη δράση του σχήματος. Μετά το τέλος της παράστασης, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να σφίξουν το χέρι του συνθέτου και να λάβουν από τον ίδιο ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια και συμβουλές.