Ο Μάρκος Βαμβακάρης συνεχίζει να δείχνει το δρόμο στους νεότερους ακόλουθους του

Πιο κοντά στο όνειρο

  • Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου, 2018 - 06:13

Το δικό του λιθαράκι στη διάσωση, διάδοση και ανάδειξη του ρεμπέτικου, όπως μας το γνώρισε και μας το δίδαξε ο Πατριάρχης του Μάρκος Βαμβακάρης, θα συνεχίσει να βάζει και τη νέα χρονιά η Μουσική Σχολή «Εν χορδαίς & Οργάνοις».

Οι μικροί ακόλουθοι του δρόμου του Συριανού Ρεμπέτη και μελλοντικοί επιδέξιοι σολίστες του χώρου έκοψαν μαζί με τους εκπαιδευτές, τα στελέχη και τους φίλους της Σχολής την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, με την ευχή το 2018 να του φέρει ακόμα πιο κοντά στην πραγματοποίηση των ονείρων τους.

Οικογενειακό ήταν το κλίμα και το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, όπου οι σπουδαστές της Σχολής έστησαν το δικό τους γλέντι στην αγορά της Ερμούπολης, συμπαρασύροντας στα ρεμπέτικα μονοπάτια τους όλους εκείνους που βρέθηκαν στο κέντρο της Ερμούπολης.

Υπενθυμίζεται ότι, της σχολής είναι να αναπτύξει τον άνθρωπο, να του δώσει αξίες, εργαλεία, να κρατήσει τα παιδιά και τους νέους μακριά από τους δρόμους, να τους απασχολεί γεμίζοντας τους με γνώση και φυσικά αυτό μεταφράζεται σε όφελος για τους γύρω τους, για την οικογένεια. Γιατί το μήνυμα της εκπαίδευσης και συμβολής στην ανάπτυξη των μικρών μαθητών, φτάνει και στην οικογένεια, και η οικογένεια ενσωματώνεται στο πρόγραμμα, έρχεται στις συναυλίες, παρακολουθεί σεμινάρια, παρουσιάσεις, συζητήσεις, καλεί τους γείτονες, τον ξάδερφο, τον θείο, είναι περήφανη που βλέπει το παιδί της να παίζει.

Η μουσική, επειδή διαμορφώνει τον εσωτερικό μας κόσμο, ενώνει τους ανθρώπους και επικοινωνεί αξίες. Σ’ αυτήν την περίπτωση λοιπόν οι μαθητές δεν λειτουργούν μόνο ως άτομα αλλά διαπνέονται και από το ομαδικό-συλλογικό πνεύμα του ανήκειν σε ένα μουσικό σχήμα που εργάζεται για την επίτευξη στόχων.