Theodore & Moa Bones: Ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα στον Κουμάρο

  • Τετάρτη, 1 Αυγούστου, 2018 - 14:00
To φημισμένο αμερικάνικο "National Public Radio" τον παρουσίασε θριαμβευτικά, συγκρίνοντάς τον με τους Pink Floyd! Ο Theodore, ο πολυτάλαντος Έλληνας μουσικός που μας κάνει διεθνώς περήφανους,  έρχεται την Τήνο και στο Θέατρο στον Κουμάρο παρέα με τον Moa Bones για μία αξέχαστη συναυλία, ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα σε διάδραση με το περιβάλλον.

Στη συναυλία, ο Theodore στήνει μια γέφυρα μεταξύ του "It Ιs But It’s Not" και του νέου ηχητικού τοπίου που διαμορφώνουν οι μουσικές και τα τραγούδια του επερχόμενου album του. Ήχος και εικόνα δημιουργούν ένα καλοκαιρινό παιχνίδι αντιθέσεων, από τη χαλαρή διάθεση στην ένταση, και από το φως στο σκοτάδι, σε μια βραδιά όπου μουσική, κοινό και περιβάλλον, γίνονται ένα.

Ο Moa Bones, ο οποίος συναντιέται με τον Theodore μετά από χρόνια επί σκηνής, φέρνει μαζί την δημιουργική του ενέργεια, τις μουσικές από την νέα του δουλειά αλλά και τη φυσιολατρική ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει κάθε του εμφάνιση. Με δύο άλμπουμ ήδη στις αποσκευές του, Spun (2015) και Aquarelles (2011), κι έπειτα από πολλές ξεχωριστές εμφανίσεις την τελευταία τριετία, θα παρουσιάσει νέα τραγούδια καθώς και διασκευές με άρωμα καλοκαιριού.

Ο Theodore είναι ένας συνθέτης, performer και πολυοργανίστας με αξιοσημείωτη πορεία. Πριν την κυκλοφορία του επερχόμενου άλμπουμ του φέτος το φθινόπωρο, έχει ήδη σημαντική επιτυχία με το προηγούμενο άλμπουμ του "It Is But It’s Not", συμπαραγωγή του Clive Martin (Queen, Reef) και μίξη από τον Ken Thomas (Sigur Rós, Moby, M83) το οποίο έχει παίξει ζωντανά στο φημισμένο Studio 2 του Abbey Road Studios. Με περισσότερες από 1,7 εκατομμύρια προβολές στο Youtube, η μουσική του έχει μεταδοθεί στο BBC Radio 6 Music από τη Lauren Laverne και το γαλλικό σταθμό RadioKC, περιλαμβάνεται στο "SXSW 2018: Our Favorite Discoveries And Memorable Moments" του NPR Music, κι έχει δημοσιευθεί σε περιοδικά όπως τα CLASH Mag, Music Week, FGUK, Gaffa, Tsugi και Szene. Ο Theodore έχει βρεθεί στις σκηνές των Live at Heart, Eurosonic Noorderslag και Reeperbahn Festival, όπου ονομάστηκε Καλύτερη Παράσταση του 2017. Με έδρα την Αθήνα, ο Theodore έχει κερδίσει τη φήμη του για τις αξέχαστες ζωντανές του παραστάσεις, συναρπάζοντας το κοινό με την εκθαμβωτική του παρουσία. Φέτος, επειτα από εμφανίσεις στην Νέα Υόρκη, το πολυθεματικό φεστιβάλ SXSW και το MUSEXPO LA, ο Theodore επιστρέφει στην Ευρώπη για παραστάσεις στην Ελλάδα, τα φεστιβάλ Live at Heart, Waves Vienna, Reeperbahn Festival και το επόμενό του tour, και ετοιμάζεται για την πρώτη του εμφάνιση στον Καναδά με το φεστιβάλ M for Montreal.

Ο Moa Bones είναι τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πολυοργανίστας, γεννημένος στην Αθήνα το Μάιο του 1981. Μετά από πολλές συναυλίες, διάσπαρτες ηχογραφήσεις και την κυκλοφορία του EP "By My Side”, ο Moa Bones κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ του “Aquarelles" το 2011 από την Restless Wind. Τον Μάιο του 2015 επέστρεψε με το "Spun", που κυκλοφόρησε μέσω της Inner Ear Records, λαμβάνοντας θερμό καλωσόρισμα από κοινό και κριτικούς. Στις σημαντικότερες εμφανίσεις του στην Ελλάδα συγκαταλέγονται αυτές στο Nixon και το six d.o.g.s στην Αθήνα τη χρονιά 2011-2012, όταν συνήθιζε να διακοσμεί τους χώρους με κεριά και λουλούδια, δημιουργώντας μια ζεστή μυσταγωγική ατμόσφαιρα. Μεταξύ των πιο ξεχωριστών σόλο συναυλιών του είναι αυτή στο Up Festival (Κουφονήσι, Ιούλιος 2013 και Ιούλιος 2014), το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (Ιούλιος 2016) και οι παραστάσεις του ως opening act για τον Παύλο Παυλίδη (Τεχνόπολις, Αθήνα) τους Wovenhand (FUZZ Club, Αθήνα) και τους Calexico στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Αυτόν τον καιρό, ο Moa Bones ηχογραφεί το νέο του άλμπουμ που συνδυάζει folk rock κιθάρες με περιπετειώδη ηλεκτρονικά στοιχεία. Οι συναυλίες του την περίοδο 2018-19 θα αποτελούνται από παλιά και νέα τραγούδια, που συνδυάζουν τη μυσταγωγική ατμόσφαιρα των πρώτων του βημάτων, με την ενέργεια και το ταμπεραμέντο του επερχόμενου υλικού του.