Τα παιδιά της Σύρου έκλεισαν τα μάτια, ονειρεύτηκαν και έκαναν το παραμύθι γλυκό τραγούδι μαζί με την Καίτη Κουλλιά

Η αγάπη πέταξε με τα «φτερά» της μουσικής

 

Μία διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση, βασισμένη στα έθιμα και τις μουσικές του τόπου μας παρουσίασαν στο παιδικό κοινό της Σύρου η γνωστή ερμηνεύτρια Καίτη Κουλλιά και οι συνεργάτες της Γεωργία Μαρίνη και Νίκος Βενετάκης. 

Οι μικροί επισκέπτες της Αίθουσας Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη», έκλεισαν τα μάτια, ονειρεύτηκαν και έκαναν το παραμύθι γλυκό τραγούδι, συμμετέχοντας με το χειροκρότημά τους, αλλά και τις απαντήσεις τους στην εξέλιξη της ιστορίας, η οποία μας δίδαξε ότι η μουσική αποτελεί έναν από τους συνοδοιπόρους μας στη ζωή, δίνοντάς της χρώμα και χαρά. 

Ένας λαουτιέρης, ο Νικολιός, μπήκε σε μπελάδες όταν η κοπέλα που αγαπά τον κατηγόρησε πως έκλεψε τη σοφή σβούρα της. Έτσι, ξεκίνησε ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες και αγωνίες προκειμένου όχι μόνο να βρει τη σβούρα της αγαπημένης του αλλά και να ανακαλύψει τελικά εκείνον που άδικα τον κατηγόρησε. Στο τέλος η αλήθεια έλαμψε  κι όσοι αρχικά φάνηκαν να υπηρετούν το άδικο, στάθηκαν δίπλα στον ήρα.

Η παράσταση "Ο λαουτιέρης της αγάπης" που απευθύνεται σε παιδιά 4-9 ετών με στόχο την προσέγγιση του λαϊκού πολιτισμού μέσα από τη μουσική, το λόγο, την κίνηση και το παιχνίδι, με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό συνδιοργανώθηκε από το Λαογραφικό - Χορευτικό Όμιλο "η σοφία της παράδοσης", τον Καλλιτεχνικό Πολιτιστικό Σύλλογο "Ο Άγιος Στέφανος"  και τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

«Τα παραδοσιακά μας τραγούδια είναι ο πιο φυσικός τρόπος διδασκαλίας της μουσικής στα μικρά παιδιά. Προσφέρουν μεγάλη ευχαρίστηση και τα βοηθούν να νιώθουν πιο απελευθερωμένα. Μέσα από τους μουσικούς δρόμους, τα παιχνίδια, τα λαϊκά δρώμενα, η μουσική έρχεται με μια νέα πρόκληση - πρόταση να διεγείρει το ενδιαφέρον και τη φαντασία των παιδιών», δήλωσαν οι συντελεστές της παράστασης.

Με τον «Λαουτιέρη της Αγάπης» ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο εκδηλώσεων της «σοφίας της παράδοσης» με τη συμμετοχή της αγαπημένης ερμηνεύτριας και καλής φίλης του Λαογραφικού – Ομίλου, Καίτης Κουλλιά.