Συναυλία των «American University Chamber Singers» στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο

Μουσική πανδαισία και μέθεξη στον μεσαιωνικό οικισμό

  • Τρίτη, 21 Μαΐου, 2019 - 06:13

Μία μοναδική μουσική βραδιά χάρισε στο κοινό της Σύρου η Πανεπιστημιακή Χορωδία της Ουάσιγκτον «American University Chamber Singers» υπό τη διεύθυνση του Daniel Abraham.

Η συναυλία χορωδιακής μουσικής «A Capella» διοργανώθηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Σύρου.

Σημειώνεται ότι, ήταν η τρίτη συνεργασία μεταξύ του μαέστρου και μάνατζερ Αναστάσιου Στρίκου και του προέδρου του Συλλόγου, Μπάμπη Κουλούρα καθώς στο παρελθόν οι δυο τους είχαν ενώσει ξανά τις δυνάμεις τους με φόντο τον εορτασμό της Γιορτής του Πατέρα στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, στον οποίο συμμετείχαν χορωδιακά σύνολα από την Αυστραλία και το Σικάγο.

«Ο Αναστάσιος διευθύνει αενάως το μουσικό πεδίον της ψυχής μας. Είμαι τυχερός που τον έχω φίλο και συνεχίζουμε το “ταξίδι” μας. Οι αληθινές φιλίες είναι άφθαρτες και παντοτινές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου.

Με τη σειρά του, ο καλλιτεχνικός συντονιστής της εκδήλωσης κ. Στρίκος ευχαρίστησε τον Σύλλογο για την υπέροχη φιλοξενία, τονίζοντας πως «τέτοιες βραδιές μας θυμίζουν πράγματι την σπανιότητα της ύπαρξής μας. Ανοίγουν οι καρδιές και χύνεται η ομορφιά τους».

Μετά το τέλος της συναυλίας στον ασφυκτικά γεμάτο ναό του Αγίου Γεωργίου, προσφέρθηκαν ανθοδέσμες και σπιτικά κεράσματα στα μέλη της χορωδίας, τα οποία έφυγαν μαγεμένοι από το νησί της Σύρου. Σημειώνεται μάλιστα ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Σύρου δέχτηκε πρόταση για να παρουσιάσει τη μουσικοποιητική παράστασή της «Κ.Π. Καβάφης: απ’ έξω και τραγουδιστά» στην Ουάσιγκτον.