Η Ορχήστρα των Κυκλάδων και η Χορωδία συνΩΔΗπόροι στη Βόρεια Ελλάδα

  • Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2019 - 09:48

Την εβδομάδα που μας πέρασε, δημιουργήθηκε μια μουσική γέφυρα που ένωσε δύο απομακρυσμένα λιμάνια του Αιγαίου, την Ερμούπολη και την Καβάλα. Η δύναμη της μουσικής έφερε κοντά τις δύο πόλεις μέσα από την συνάντηση της Ορχήστρας των Κυκλάδων και της Χορωδίας συνΩΔΗπόροι της Καβάλας "Στον Μυστικό Κήπο του Νίκου Κυπουργού".

Στις 10/7 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συναυλία στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ και ακολούθησε στις 11/7 η δεύτερη συναυλία στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο της Ξάνθης. Οι έκτακτες καιρικές συνθήκες επέβαλαν την αλλαγή χώρου για τη συναυλία της Καβάλας  - στο πλαίσιο του Φετινού Φεστιβάλ Φιλίππων -  και έτσι στις 14.07, αντί για το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, πραγματοποιήθηκαν στο κατάμεστο θέατρο "Αντιγόνη Βαλάκου" δύο συναυλίες λόγω της μεγάλης προσέλευσης των θεατών.

Το πρόγραμμα της συναυλίας "Στον Μυστικό Κήπο του Νίκου Κυπουργού" περιελάμβανε τραγούδια από τους κύκλους "Λιλιπούπολη", "Τα μυστικά του κήπου",  καθώς και τραγούδια που έγραψε για το Θέατρο και τον Κινηματογράφο.

Η Ορχήστρα των Κυκλάδων ευχαριστεί θερμά τη Χορωδία συνΩΔΗπόροι για την πρόσκληση και την υπέροχη φιλοξενία καθώς επίσης τον Θοδωρή Γκόνη και το Φεστιβάλ Φιλίππων και τον Γιάννη Αναστασάκη, τη Μαρία Τσιμά και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για την ένταξη των  συναυλιών στον φετινό προγραμματισμό τους.

Ευχαριστεί επίσης τη βιοτεχνία λουκουμιών «ΚΟΡΡΕΣ» για την προσφορά των λουκουμιών.

Η διδασκαλία της Χορωδίας συνΩΔΗπόροι έγινε από τον μαέστρο Γιάννη Κανάκη ενώ τη συναυλία διηύθυνε ο Νίκος Κυπουργός.