Η Ορχήστρα των Κυκλάδων ξεκίνησε το ταξίδι της στα θερινά σινεμά

Πρώτο «λιμάνι» μια πόλη μαγική… η Ερμούπολη

Τις απέραντες μουσικές θάλασσες του ελληνικού κινηματογράφου «διέσχισε» το κοινό της Σύρου με «καπετάνιο» την Ορχήστρα των Κυκλάδων.

Το πολυμελές σχήμα υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού αντάμωσε ξανά με τους φίλους του, στο πλαίσιο των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Το πρώτο «ταξίδι» της Ορχήστρας, μετά την «καταιγίδα» του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας με «λιμάνι αναχώρησης» τον θερινό κινηματογράφο Παλλάς.

Οι φιλόμουσοι «επιβάτες» είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με τραγούδια της μεγάλης οθόνης που φέρουν την υπογραφή κορυφαίων Ελλήνων συνθετών, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Νίκος Ξυδάκης και ο Νίκος Παπάζογλου.

Η συναυλία «Σινεμά κάτω από τα αστέρια» πραγματοποιήθηκε με την πιστή τήρηση των αυστηρών μέτρων προστασίας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Αλίκης Λεονταρίτη και θεατών που είχαν προμηθευτεί ειδικό δελτίο εισόδου και φορούσαν υποχρεωτικά μάσκα.

Έντονη ανάγκη για αντάμωμα και τραγούδι

Στον χαιρετισμό του, ο συνθέτης Νίκος Κυπουργός κατέστησε γνωστό, πως για το φετινό καλοκαίρι είχε σχεδιαστεί από την Ορχήστρα των Κυκλάδων μία περιοδεία στα θερινά σινεμά με τραγούδια που αγαπήσαμε μέσα από ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Ωστόσο, λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών, τα σχέδιά της ανατράπηκαν και το ταξίδι της σε άλλα νησιά του νομού προσωρινά αναβλήθηκε.

«Η πρώτη μας συνάντηση μετά από τόσους μήνες έδειξε πόσο έντονη είναι η ανάγκη μας να ξαναβρεθούμε και να τραγουδήσουμε μαζί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυπουργός. Τα μέλη της Ορχήστρας είχαν την ευκαιρία να κάνουν κάποιες πρόβες για να δώσουν στο κοινό της Σύρου μία μικρή μουσική πρόγευση από το μουσικό αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο, που το επόμενο καλοκαίρι θα βάλει πλώρη για τις Κυκλάδες. Το δεύτερο μέρος της συναυλίας περιελάμβανε έναν συνδυασμός των δύο προγραμμάτων «Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι» και «Μουσική και τραγούδια Ελλήνων συνθετών για τον ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο» που παρουσιάστηκαν πέρυσι στα νησιά από την Ορχήστρα των Κυκλάδων. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το τραγούδι «Πόλη μαγική» του Μάνου Χατζιδάκι που φυσικά ήταν αφιερωμένο στην… Ερμούπολη.