Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Διάλεξη Μανόλη Κορρέ

  • Παρασκευή, 7 Ιουλίου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 7 Ιουλ. 2017 - 7:41

Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 στις 20.00, στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Ακαδημαϊκός Μανόλης Κορρές, προσκεκλημένος του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου, θα κάνει διάλεξη σε ζητήματα απόκτησης, μεταφοράς και επεξεργασίας του λίθου στο διάβα της ιστορίας.
Προλογίζει η Μαρία Βιδάλη.Το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ απονέμει την οφειλόμενη τιμή στο Μανόλη Κορρέ.

Ο Μανόλης Κορρές είναι δρ Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με Ph. D Honoris από το Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.
Συμμετείχε στα έργα της Ακρόπολης (1975, 1983-1999), στην Επιτροπή Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (2000-2005), στα έργα του Διονυσιακού Θεάτρου, στη μελέτη αποκατάστασης δύο αρχαίων ναών στη Νάξο, του Κάστρου του Πυθίου, του ναού του Απόλλωνα στη Μητρόπολη.
Έχει μελετήσει ρωμαϊκά μνημεία στη Θεσσαλονίκη, Βυζαντινά και νεότερα στη Μάνη, το ναό της Παναγίας Γοργοεπηκόου, τη Στοά του Ευμένους, το Μνημείο του Φιλοπάππου, το ναό του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα και άλλα πολλά αρχαία, βυζαντινά και νεότερα μνημεία.
Καλείτε όλος ο κόσμος του Μαρμάρου και της τέχνης του, που βρίσκεται στο νησί μας και το φιλόκαλο κοινό της Τήνου να τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση.