Ο θεατρικός «πόλεμος» των κόκκινων και των μαύρων συνεχίστηκε στην Ερμούπολη

«Επέλαση» μυρμηγκιών στο Κηπάριο Μεταμόρφωσης

Στέγη άλλαξαν για το καλοκαίρι τα «μυρμήγκια» του συγγραφέα Αντώνη Κρύσιλα και του Θεατρικού Ομίλου Σύρου «Σουρής», τα οποία, μετά την επιτυχημένη διαμονή τους στη σκηνή του Θεάτρου «Απόλλων» τον περασμένο χειμώνα, έχτισαν τις φωλιές τους σε νέα «αυλή».

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, η παιδική παράσταση ”Η Γαλάτεια και τα Μυρμήγκια” σε σκηνοθεσία Γιώργου Σιγάλα πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στο Κηπάριο Μεταμορφώσεως.

Οι κόκκινοι και οι μαύροι διασταύρωσαν για μία ακόμη φορά τα ξίφη τους, με στόχο την αυτοκυριαρχία τους στον κήπο και με τη βοήθεια της κοινής φίλης τους Γαλάτειας, κατανόησαν το πραγματικό νόημα της ειρήνης και της αρμονικής συνύπαρξης ανάμεσα σε «πλάσματα» που δεν έχουν τίποτα απολύτως να χωρίσουν.

Το παιδικό έργο του Αντώνη Κρύσιλα, που μέσα από τη μαγική δύναμη της μυθοπλασίας, επισημαίνει την επιτατική ανάγκη για έναν καλύτερο κόσμο δίχως πολέμους και με περισσότερες ηθικές αξίες παρακολούθησαν τόσο παιδιά της Σύρου, όσο και μικροί επισκέπτες του νησιού, μαζί με τους γονείς τους.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η παράστασή μας κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών νέων ανθρώπων που γέμισαν ασφυκτικά και τις δύο ημέρες το Κηπάριο για να περάσουν καλά και να αντιληφθούν μαζί με όλους μας ότι, με την ομόνοια και την αγάπη, η ζωή μας μπορεί να αποκτήσει και πάλι χρώμα» δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Σιγάλας.

Καταλήγοντας, απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς όλους εκείνους που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της παράστασης και ιδιαιτέρως στον Μάνο Εμμανουήλ, μέλος του Θεατρικού Πολιτιστικού Ομίλου Σύρου «Απόλλων», ο οποίος με προθυμία και χαρά προσέφερε τη βοήθειά του, όσο και στην ταμία του «Σουρή», Άννα Βαρθαλίτου, η οποία ανέλαβε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναλάβει χρέη «Πασχαλίτσας» και τα κατάφερε περίφημα.

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι, την πρώτη ημέρα, μικροί και μεγάλοι ηθοποιοί κατέβαλαν τρομερή προσπάθεια για να καταφέρουν να ανταποκριθούν στο έργο τους, δεδομένου ότι την ίδια χρονική στιγμή, οι δυνατοί ήχοι από μουσική εκδήλωση σε άλλο σημείο της Ερμούπολης λίγο έλειψαν να τινάξουν στον «αέρα» την παράσταση. Γεγονός που καθιστά για μία ακόμη φορά την ανάγκη σωστού προγραμματισμού από τους υπεύθυνους, προκειμένου μία εκδήλωση να μη λειτουργεί επιβαρυντικά για κάποια άλλη.