Αυτός, αυτή και οι απόπειρες

  • Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου, 2017 - 06:23

Την ερωτική κωμωδία «Ελεύθερο Ζευγάρι» με την υπογραφή του νομπελίστα Ντάριο Φο και της αγαπημένης του Φράνκα Ράμε (1929-2013) παρουσίασε για δύο βραδιές στο Θέατρο «Απόλλων» ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Γαλησσάς Σύρου.

Η Καίτη Θεολογίτου Βαρβαρέσου και ο Σωτήρης Κόρδας υποδύθηκαν ένα ζευγάρι της διπλανής πόρτας που δοκιμάζει τα όριά του. Ο άντρας και η γυναίκα της απολαυστικής αυτής σάτιρας, που γράφτηκε το 1983, βρίσκεται αντιμέτωπο με την κούραση και την βαρεμάρα, ώσπου ο σύζυγος αρχίζει τις απιστίες.

Η σύζυγος ανήμπορη να το αντιμετωπίσει, καταφεύγει σε διάφορες σκηνές ζηλοτυπίας απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσει. Τότε ο σύζυγος, της προτείνει να ακολουθήσουν το παλιό αλλά δοκιμασμένο μοντέλο του "ελεύθερου ζευγαριού". Όταν όμως η σύζυγος αποφασίζει να ακολουθήσει τη συμβουλή του, οι ρόλοι αλλάζουν και το θύμα γίνεται θύτης.

Τη θεότρελη αυτή κωμωδία που ξεχωρίζει για τις σπαρταριστές ατάκες της, την απρόοπτη εξέλιξη και τις βγαλμένες από την καθημερινή ζωή σκηνές της, σκηνοθέτησε η Άννα Ετιαρίδου.