Οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη για τους μαθητές των σχολείων της Άνδρου

  • Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 12 Δεκ. 2017 - 7:43

Την κωμωδία «Όρνιθες», που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και πιο εντυπωσιακά έργα του σπουδαίου Αθηναίου σατιρικού ποιητή Αριστοφάνη, παρουσιάζει αύριο, Τρίτη και μεθαύριο, Τετάρτη, 12 και 13 Δεκεμβρίου 2017, στο Γαύριο και στη Χώρα της Άνδρου, αντίστοιχα, η «Θεατρική Έξοδος Αιγαίου». 

Η θεατρική παράσταση, που είναι προσαρμοσμένη για τους μαθητές των Δημοτικών και των Γυμνασίων σχολείων, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 9:30 π.μ. και στις 11 π.μ. και την Τετάρτη στις 9 π.μ. και στις 10:30 π.μ.  Να σημειωθεί ότι η αυριανή παράσταση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Τ.Λ. Γαυρίου, ενώ την Τετάρτη στο Δημοτικό Θέατρο Χώρας.

Οι «Όρνιθες» γράφτηκαν και παρουσιάστηκαν το 414 π. Χ. σε μια εποχή που η Αθήνα βρισκόταν σε αναστάτωση εξαιτίας της Σικελικής εκστρατείας (414-413 π.Χ.). Περιγράφει την αγανάκτηση του κόσμου, ο οποίος έχει κουραστεί από τις πολύχρονες πολεμικές επιχειρήσεις, τη διαφθορά, τους δημαγωγούς πολιτικούς και υποφέρει από τους συνεχόμενους και δυσβάσταχτους φόρους. Η κατάσταση αυτή ωθεί τους ανθρώπους στην αναζήτηση ενός άλλου τρόπου ζωής, μακριά από τα προβλήματα της πόλης.

Το θεατρικό σχήμα του Νίκου Παροίκου παρουσιάζει μία ιδιαίτερα προσεγμένη παράσταση, με καλούς συντελεστές, όμορφα κοστούμια, ευρηματική σκηνοθεσία και αξιόλογες ερμηνείες. Επίκαιρη όσο πότε η αρχαία κωμωδία του Αριστοφάνη, σε απλή και κατανοητή γλώσσα αποτελεί έργο διδακτικό για τους θεατές κάθε ηλικίας.

Η παράσταση διαρκεί 1 ώρα και 15 λεπτά.

Οι συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Νίκος Παροίκος
Μάσκες - Κοστούμια: Άννα Περντρώ
Μουσική: Παναγιώτης & Αλέξανδρος Ντουνιαδάκης
Χορογραφίες: Μυρτώ Παπαδοπούλου
Παραγωγή: Ηλέκτρα Παροίκου
Πρωταγωνιστούν: Σπύρος Ξένος, Κωνσταντίνος Καλαβρυτινός, Ηλέκτρα Παροίκου, Μάνος Τσίζεκ, Βαγγέλης Φώτεινας, Κωνσταντίνα Μπονάνου και ο Χορός των Πουλιών.
Φωτό: Άννα Περντρώ