"Το σκλαβί" από τον Χορευτικό Όμιλο Νάουσας Πάρου

  • Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2018 - 10:01

«Το σκλαβί», την κλασική πλέον διασκευή του γνωστού συμιακού παραμυθιού από την Ξένια Καλογεροπούλου, θα παρουσιάσει το θεατρικό τμήμα του Χορευτικού Ομίλου Νάουσας Πάρου το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, στις 19.30, στην αίθουσα του Πολυχώρου του ΕΠΑΛ στην Παροικιά, σε σκηνοθεσία Γιώργου Γεμελιάρη. Ο ΧΟΝ επιχειρεί για πρώτη φορά να ενώσει την «Θεατρική Παιδική Συντροφιά» με τη «Θεατρική Ομάδα» των ενηλίκων. Έτσι, ένας θίασος με 30 ερασιτέχνες ηθοποιούς επί σκηνής δημιουργεί μια μαγευτική ατμόσφαιρα που μας ταξιδεύει σε χώρες μακρινές. Ένα βασιλόπουλο ερωτεύεται τη ζωγραφιά της «Όμορφης του Κόσμου». Ξεκινά να πάει να τη βρει μαζί με τον αδελφό του, το Σκλαβί, νόθο γιο του βασιλιά και μιας σκλάβας. Η περιπέτεια θα  είναι δύσκολη, γεμάτη εμπόδια και ανατροπές. Άραγε θα τα καταφέρουν και αν ναι, ποιο θα είναι το τίμημα;

 

Την παράσταση του ΧΟΝ σκηνοθετεί ο Γιώργος Γεμελιάρης με βοηθό σκηνοθέτη την Ανθούλα Θεοδωράκου. Τα σκηνικά επιμελείται η Γαρυφαλιά Κονταράτου, τα κοστούμια η ενδυματολόγος Σμαράγδα Κανάρη, τους φωτισμούς ο Χριστόφορος Πετρόπουλος και τη μουσική ο Γ. Γεμελιάρης. Ακούγεται η πρωτότυπη μουσική του Νίκου Κυπουργού, ενώ οι στίχοι των τραγουδιών ανήκουν στη Λίνα Νικολακοπούλου. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση με την ΚΔΕΠΑΠ. Τιμή εισόδου: 6 ευρώ.

Η Ξένια Καλογεροπούλου σημειώνει για το έργο: «Ήθελα να γράψω κάτι που να έχει σχέση με την παράδοση, αλλά να μην είναι γραφικό, φολκλόρ. Να είναι κάτι βαθιά ελληνικό, εν τούτοις μέσα από μια αίσθηση μνήμης. «Το Σκλαβί» είναι ένα κατ' εξοχήν αινιγματικό παραμύθι και ίσως γι' αυτό ακριβώς να είναι και τόσο γοητευτικό. Για να φτιάξεις ένα έργο για παιδιά, βασική προϋπόθεση είναι να έχεις ένα επίπεδο απλό και ένα άλλο πιο σύνθετο. Αυτό το «μοντέλο» λοιπόν εδώ είναι πολύ πιο ξεκάθαρο».

*Το έργο βασίζεται στο ομώνυμο συμιακό παραμύθι, έτσι όπως αυτό περιλαμβάνεται στη συλλογή «Παραμύθια του λαού μας» που επιμελήθηκε ο Γιώργος Ιωάννου, καθώς και στον τόμο «Το Φιδόδεντρο» που έχει επιμεληθεί ο Κώστας Καφαντάρης.

 

Ετικέτες: