Θεατρική πρεμιέρα στη Σύρο

  • Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2018 - 06:24

Πρεμιέρα στο Θέατρο Απόλλων της Σύρου θα κάνει στις 21 & 22 Σεπτεμβρίου 2018 η θεατρική παράσταση «Ο καιρός των χρυσανθέμων», βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μάνου Ελευθερίου.

Τη θεατρική διασκευή του έργου ανέλαβαν η Αλίνα Κοτσοβούλου και η Κίρκη Καραλή, η οποία υπογράφει και τη σκηνοθεσία της παράστασης.

Λίγα λόγια για το έργο

Το χειμώνα του 1896 στην Ερμούπολη που βαδίζει προς την δύση της ένδοξης ιστορίας της, καταφθάνει ο θίασος της Ευαγγελίας Παρασκευοπούλου για μια παράσταση στο Θέατρο Απόλλων. Το τελευταίο βράδυ της περιοδείας, ο θίασος θα δειπνήσει στο μέγαρο των Πινά, μιας οικογένειας που έχει χάσει την παλιά της αίγλη και τα πλούτη της. Ένα σκηνικό θαυμάτων αποκαλύπτεται σ΄ αυτό το αποχαιρετιστήριο δείπνο, καθώς μυστικά βγαίνουν στο φως, θεατρικοί μονόλογοι αυτοσχεδιάζονται, άριες ακούγονται για πρώτη φορά από το γραμμόφωνο και η αγάπη θριαμβεύει, μεταφέροντας μας στην εποχή που έφυγε ανεπιστρεπτί.

Με βάση το ομότιτλο, βραβευμένο μυθιστόρημα του Μάνου Ελευθερίου -και με τις ευχές του συγγραφέα- η συγκεκριμένη θεατρική διασκευή, που φωτίζει λίγο περισσότερο την υπαρκτή πρωταγωνίστρια της εποχής, Ευαγγελία Παρασκευοπούλου, τον ίδιο τον Συγγραφέα, αλλά και τον Σαίξπηρ αυτοπροσώπως, μπαίνει στα παρασκήνια μιας παράστασης, όπου διαδραματίζονται διαχρονικές σκηνές της θεατρικής καθημερινότητας. Χιούμορ και συγκίνηση, κωμωδία και δράμα, διαρκώς αλληλοκαλύπτονται, φέρνοντας στο προσκήνιο τις τραγικές φιγούρες των ηρώων, μα κυρίως, των ίδιων των Ηθοποιών.

Στην παράσταση παίζουν οι: Κώστας Κάππας, Αλίνα Κοτσοβούλου, Δημήτρης Μαύρος, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Ολυμπία Σκορδίλη, Ελένη Τσεφαλά, Γιώργος Ψαλτου και Σταμάτης Τζελεπής.

«Ο καιρός των Χρυσανθέμων» περιλαμβάνεται στο πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.