Ο καιρός των χρυσανθέμων στο θέατρο Απόλλων

  • Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου, 2018 - 11:19
  • /   Eνημέρωση: 21 Σεπ. 2018 - 10:37

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, «Σύρος Πολιτισμός 2018», παρουσιάζεται το θεατρικό έργο «Ο καιρός των χρυσανθέμων», βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μάνου Ελευθερίου, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 21:00, στο Θέατρο Απόλλων.

Το χειμώνα του 1896 στην Ερμούπολη που βαδίζει προς την δύση της ένδοξης ιστορίας της, καταφθάνει ο θίασος της Ευαγγελίας Παρασκευοπούλου για μια παράσταση στο Θέατρο Απόλλων.

Το τελευταίο βράδυ της περιοδείας, ο θίασος θα δειπνήσει στο μέγαρο των Πινά, μιας οικογένειας που έχει χάσει την παλιά της αίγλη και τα πλούτη της.
Ένα σκηνικό θαυμάτων αποκαλύπτεται σε αυτό το αποχαιρετιστήριο δείπνο, καθώς μυστικά βγαίνουν στο φως, θεατρικοί μονόλογοι αυτοσχεδιάζονται, άριες ακούγονται για πρώτη φορά από το γραμμόφωνο και η αγάπη θριαμβεύει, μεταφέροντας μας στην εποχή που έφυγε ανεπιστρεπτί.

Με βάση το ομότιτλο, εμβληματικό και βραβευμένο μυθιστόρημα του Μάνου Ελευθερίου, θα παρουσιάσουμε θεατρικά το έργο σε δραματουργική επεξεργασία της Κίρκης Καραλή και της Αλίνας Κοτσοβούλου, φωτίζοντας λίγο περισσότερο την μεγάλη πρωταγωνίστρια της εποχής Ευαγγελία Παρασκευοπούλου.

Σκηνοθεσία: Κίρκη Καραλή

Σκηνογραφική επιμέλεια: Art direction

Visuals: Σέργιος Κοτσόβουλος

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αλίνα Κοτσοβούλου