Όταν ο Σέρλοκ Χολμς συνάντησε την «οικογένεια» των Φρερ

Μία παράσταση… «κόσμημα»

  • Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου, 2018 - 06:13

Την αξία της συνεργασίας αλλά και… της παρατηρητικότητας διέδωσαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς του Ιδιωτικού Σχολείου «Άγιος Γεώργιος» μέσα από τη νέα τους θεατρική παράσταση.

«Ο Σέρλοκ Χολμς και το Γαλάζιο Ρουμπίνι» σε σκηνοθεσία Ελένης Βουτσίνου παρουσιάστηκε με επιτυχία στο Θέατρο «Απόλλων», μυώντας μικρούς και μεγάλους θεατές στον κόσμο του πανέξυπνου και εκκεντρικού ντετέκτιβ με το κοφτερό μυαλό, που γνωρίσαμε μέσα από τα πολυδιαβασμένα βιβλία του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόϋλ.

Η ιστορία που παρουσίασε η θεατρική ομάδα των Φρερ αφορούσε στην εξαφάνιση ενός σπάνιου γαλάζιου Ρουμπινιού, που ταξίδεψε από τον ποταμό Αμοΐ στα βάθη της Κίνας, μέχρι τα χιονισμένα βουνά των Ελβετικών Άλπεων για να καταλήξει στο Βικτωριανό Λονδίνο ως δώρο στα χέρια της ψηλομύτας Κόμισσας Μόρκαρ και να εξαφανιστεί μυστηριωδώς από τη κοσμηματοθήκη της, στο ξενοδοχείο «Κοσμοπόλιταν».

Ο Ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς, με τον πιστό του φίλο Δόκτορα Ουάτσον κλήθηκαν να ξεδιαλύνουν την υπόθεση, η οποία έκρυβε πολλά παράξενα γεγονότα. Μέσα από την ενδιαφέρουσα πλοκή, τις χαριτωμένες ερμηνείες ανηλίκων και ενηλίκων ηθοποιών αλλά και τα εντυπωσιακά σκηνικά, το κοινό μεταφέρθηκε στην ατμόσφαιρα του Βικτωριανού Λονδίνου, απολαμβάνοντας την εμπειρία μιας αυθεντικής ιστορίας του Σέρλοκ Χολμς.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μήνυμα της συνεργασίας μεταδίδεται μέσα από κάθε δουλειά της θεατρικής ομάδας του σχολείου, για την οποία μικροί και μεγάλοι ενώνουν με χαρά και ενθουσιασμό τις δυνάμεις τους, αποσκοπώντας στην ψυχαγωγία τόσο του κοινού, όσο και τη δική τους.