Μικρά και μεγάλα παιδιά της Σύρου θα «ταξιδέψουν» ξανά στη «Χώρα του Ποτέ»

Διότι αν το πιστέψεις, όλα είναι δυνατά

Χριστουγεννιάτικο δώρο για όσους «δεν μεγάλωσαν ποτέ»

«Να δούμε με τα μάτια της καρδιάς και να πιστέψουμε αυτό που για κάποιους φαντάζει ψευδαίσθηση», μας παροτρύνουν για δεύτερη φορά το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Οι συντελεστές της μουσικής παράστασης «Δεν Μεγάλωσες Ποτέ», που «μάγεψε» το κοινό του νησιού τον περασμένο Μάιο, επαναφέρουν στη σκηνή του Θεάτρου «Απόλλων» την ιστορία του Σκοτσέζου μυθιστοριογράφου Τζ. Μ. Μπάρι ο οποίος μέσα από τα καθημερινά του βιώματα και την προσωπική ζωή του κατάφερε να γράψει την ιστορία του θρυλικού Πίτερ Παν και να εμπνεύσει με αυτήν ολόκληρο τον περίγυρό του.

Μετά από απαίτηση πολλών θεατών, αλλά και εκείνων που δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν μαζί τους στη «Χώρα του Ποτέ», το επιτυχημένο μιούζικαλ θα επαναληφθεί από 30 Νοεμβρίου έως και 2 Δεκεμβρίου 2018, στο πλαίσιο των 150 ετών από την ίδρυση της Φιλαρμονικής, σηματοδοτώντας μάλιστα την έναρξη των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Σημειώνεται ότι, ο νέος κύκλος παραστάσεων του «Δεν Μεγάλωσες Ποτέ» αυτή τη φορά δε φέρει την υπογραφή των «Υποκριτών», καθώς η φοιτητική θεατρική ομάδα του ΤΜΣΠΣ αποτελείται πλέον από καινούρια μέλη, τα οποία θα παρουσιάσουν μελλοντικά καινούριες παραγωγές. Ωστόσο, οι συντελεστές του μιούζικαλ αποφάσισαν να κάνουν ένα «χριστουγεννιάτικο δώρο» στο κοινό της Σύρου, με το οποίο θα την αποχαιρετήσουν και θα την ευχαριστήσουν για τις όμορφες στιγμές που έζησαν στην «αγκαλιά» της, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Για τις τονωτικές πινελιές που έδωσαν στην παράσταση, ώστε να φέρουν τη «Χώρα του Ποτέ» ένα βήμα πιο κοντά μας, αλλά και για τη συνέχιση της συνεργασίας του με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα, μίλησαν στην «Κοινή Γνώμη» με μέλη της ομάδας, που όπως και ο ήρωας του έργου τους, αρνούνται να μεγαλώσουν.

Τι σημαίνει αυτή η δουλειά για εσάς και τι θέση κατέχει στην καρδιά σας;

«Από την στιγμή που επιλέξαμε το έργο, ένα χρόνο πριν, ο καθένας μας βρήκε σ’ αυτό ένα κομμάτι του που να τον αγγίζει. Είναι τόσα τα μηνύματα που περνάει, που ο καθένας μας βρήκε ένα που τον χαρακτηρίζει και το έκανε δικό του. Οπότε μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαρήκαμε που η παράσταση μας άρεσε στον κόσμο, τους άγγιξε όπως κι εμάς και μας έδωσαν για άλλη μια φορά την ευκαιρία να το παρουσιάσουμε. Όλο αυτό το εγχείρημα σημαίνει πάρα πολλά για εμάς και σίγουρα έχει μοναδική θέση στην καρδιά του καθένα. Ανυπομονούμε να δούμε στο βλέμμα του κόσμου την ελπίδα και την μαγεία που σου δίνει αυτό το έργο καθώς θα βγαίνουν από το θέατρο».

Τι έχετε αποκομίσει μέχρι και σήμερα από τη συνεργασία σας με τη Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης;

«Η συνεργασία με την Φιλαρμονική ήταν πραγματικά μια μοναδική εμπειρία, γιατί όχι μόνο “έντυσε” με ένα μοναδικό και πανέμορφο τρόπο το έργο, άλλα έκανε και εμάς τους ίδιους καλύτερους. Αποτελούν ένα αναπόσπαστο μέρος όχι μόνο της παράστασης, αλλά και ολόκληρης της ομάδας μας. Ήταν τιμή μας που συνεργαστήκαμε μαζί τους, που ανταλλάξαμε γνώσεις και εμπειρίες, αλλά κυρίως που γνωρίσαμε ανθρώπους γεμάτους όρεξη και ζωντάνια για να δοκιμάσουν, να πειραματιστούν, να δημιουργήσουν και να περάσουν καλά στην διαδικασία αυτή. Είναι όλοι, ένας και ένας, αυτό ακριβώς που πρεσβεύει το έργο. Παιδιά στην ψυχή! Και δεν θα το θέλαμε διαφορετικά!».

Έχετε προβεί σε αλλαγές, προκειμένου να δώσετε έναν νέο «αέρα» στην παράσταση;

«Πάντα προσπαθούμε να ανανεωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι και η παράσταση δεν αποτελεί εξαίρεση. Αν και όλα τα βασικά της στοιχεία παραμένουν ίδια, προσπαθήσαμε να την κάνουμε όσο καλύτερη γίνεται. Ανανεωθήκαμε λοιπόν σαν ομάδα, ήρθαμε σε επαφή με καινούρια άτομα που αναζωπύρωσαν την όρεξή μας για δημιουργία και το αποτέλεσμα είναι καλύτερο από ποτέ. Μουσική, χορογραφίες, ερμηνείες και σκηνικά άλλαξαν, προστέθηκαν, βελτιώθηκαν ή και αφαιρέθηκαν έτσι ώστε να φέρουμε την «Χώρα του Ποτέ» ένα βήμα πιο κοντά μας. Και το αποτέλεσμα σίγουρα θα ενθουσιάσει!».

Δεδομένου ότι για εσάς, όπως και για πολλούς από τους συντελεστές της, το κεφάλαιο «Υποκριτές» έχει πλέον κλείσει, ποιες οι αναμνήσεις που θα κρατήσετε από τη συμμετοχή σας στην ομάδα και την επαφή σας με το θεατρικό κοινό της Σύρου;

«Οι άνθρωποι είναι αυτοί που θα μας λείψουν. Τόσα χρόνια έχουμε δημιουργήσει μεγάλους συναισθηματικούς δεσμούς μαζί τους, οι οποίοι δύσκολα σπάνε η αποχωρίζονται. Άτομα ανιδιοτελή, προσωπικότητες αστείες, πλάκες, φάρσες και παιχνίδια. Αυτό άλλωστε πρεσβεύει και η ομάδα μας. Μια τεράστια οικογένεια. Και παρά τις διαφωνίες της, πάντα είναι δεμένη και δεν χωρίζεται ποτέ! Αντίθετα μεγαλώνει και εμπλουτίζεται κάθε χρόνο με νέο αίμα. Είμαστε ευγνώμονες στο κοινό της Σύρου. Μας έχει στηρίξει σε κάθε μας εγχείρημα και το ευχαριστούμε γι’ αυτό! Υποσχόμαστε ότι θα ανταποδώσουμε την αγάπη που μας έχει δείξει!».