Διασκέδασαν και συγκίνησαν μικρούς και μεγάλους τα “Παράπονα στον Άγιο Βασίλη” του Αντώνη Μπούμπα, από τον Θεατρικό Πολιτιστικό Όμιλο Σύρου “Απόλλων”

Τρυφερά... “παράπονα”

Μία χριστουγεννιάτικη παράσταση, διαφορετική από τις περισσότερες, που εκτός από χαμόγελα, έφερε στα πρόσωπα του κοινού και δάκρυα συγκίνησης, παρουσίασε, με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Απόλλων, ο Θεατρικός Πολιτιστικός Ομίλου Σύρου “Απόλλων”, το τριήμερο από 14 έως 16 Δεκεμβρίου.

Το μήνυμα, πως το πραγματικό δώρο των Χριστουγέννων, είναι η ίδια η αγάπη και ιδιαίτερα προς όλους, όσοι τη στερούνται, για διάφορους λόγους και την έχουν περισσότερο ανάγκη, έφερε σε μικρούς και μεγάλους η πρώτη θεατρική παράσταση του Αντώνη Μπούμπα, “Παράπονα στον Άγιο Βασίλη”, που με ιδιαίτερη φροντίδα και ζεστασιά “αγκάλιασαν” τα μέλη του ΘΕ.Π.Ο.Σ. “Απόλλων” και απέδωσαν στη σκηνή του ιστορικού θεάτρου της Ερμούπολης.

Οι μικροί πρωταγωνιστές της παράστασης, με απρόσμενα μεστές ερμηνείες, έλαμψαν πάνω στο θεατρικό σανίδι, παρασύροντας, ξεσηκώνοντας, διασκεδάζοντας και συγκινώντας τους θεατές στο μαγικό τους ταξίδι, που προορισμό είχε, τελικά, τη γνώση, την αλληλεγγύη, την κατανόηση, αλλά και την συνειδητοποίηση, πως, παρ' όλο που, κυρίως στις μέρες μας, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν την τύχη ή την... πολυτέλεια, να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, μία μικρή κίνηση στοργής, ένα ανέξοδο “δώρο” από καρδιάς, μπορεί να κρύβει μέσα του όλη την ουσία, όλο το νόημα, που προσπαθεί να μας διδάξει η ιστορία του Άγιου Βασίλη.

Η εναλλαγή συναισθημάτων, ανάμεσα στις σκηνές του έργου, παρέσυρε το κοινό, από το γέλιο στο δάκρυ, από την περισυλλογή στη διασκέδαση και από τη χαρά στη συναίσθηση του πόνου των χαρακτήρων, ενώ τα πολυεπίπεδα μηνύματα, δίδαξαν, όχι μόνο τους μικρούς, αλλά – ίσως περισσότερο – και τους μεγαλύτερους σε ηλικία θεατές, χάρη στην εμπνευσμένη σκηνοθεσία της κ. Βέτας Αποστολίδου, αλλά και των ερμηνειών, που εκτελέστηκαν άψογα, από τους μικρούς πρωταγωνιστές και τους υπόλοιπους ηθοποιούς του ΘΕ.Π.Ο.Σ. “Απόλλων”, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στη σκηνή.

Υπενθυμίζεται, ότι τους πέντε πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμήνευσαν η Ευγενία Κουτσαμπάση (Ζωή), η Έλλη Πασσά (Ευτυχία), η Ειρήνη Κοτσιφάκη (Ελπίδα), η Μαριάννα Φωσκόλου (Χαρά) και ο Ηλίας Παπαμακάριος (Δώρος), με συμπρωταγωνιστές τα επίσης εξαιρετικά μικρά “ταλέντα”, Αντώνη Καραμολέγκο (Αγόρι με τα βιβλία), Μικαέλα Βακονδίου (Στεφανία), Διονύση Γεωργίου (Βαγγέλη), Ελένη Ζώρζου (Φανή). Στο ρόλο της αφηγήτριας, αλλά και του “φύλακα άγγελου” της αποφασισμένης, να τα πει στον Άγιο Βασίλη “χύμα και τσουβαλάτα”, πεντάδας, η Εύη Αριστείδου, ενώ τη χριστουγεννιάτικη ιστορία πλαισίωσαν ακόμη είκοσι ηθοποιοί του ΘΕ.Π.Ο.Σ.

Τα πρωτότυπα τραγούδια, που έγραψαν και επιμελήθηκαν οι Γιώργος Πάχος και Δημήτρης Καπέλλας, χάρισαν στο κοινό στιγμές γέλιου, διασκέδασης και συναισθηματικότητας, ενώ τα λιτά, αλλά εντυπωσιακά σκηνικά, δημιούργησε η Πηνελόπη Ασλάνογλου.

Θερμό χειροκρότημα, εκτός από τους ταλαντούχους μικρούς πρωταγωνιστές, τους “βετεράνους” ηθοποιούς του Ομίλου και τους συντελεστές, έλαβε και ο συγγραφέας της παιδικής θεατρικής παράστασης, κ. Αντώνης Μπούμπας, ο οποίος ήδη με την παρουσίαση του πρώτου θεατρικού του δημιουργήματος, εξέπληξε ευχάριστα το κοινό, αποσπώντας θετικότατες κριτικές, για το πλούσιο σε κοινωνικά μηνύματα έργο του, από το κοινό, που πλημμύρισε και τις τρεις ημέρες το Θέατρο Απόλλων.