«Η Αιώνια Πάλη των 2 Φύλων» από την εταιρεία καλλιτεχνικών θεαμάτων «Γιατί Έτσι»

Ποιο είναι τελικά το αδύναμο φύλο σήμερα;

  • Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, 2018 - 06:13

Η θέση του άντρα και της γυναίκας στην κοινωνία μας, ο διαφορετικός τρόπος σκέψης στο να βλέπουν και να προσεγγίζουν τα πράγματα και η μάχη για την επιβίωσή τους οδήγησαν τους «Γιατί Έτσι» στη δημιουργία μίας μοντέρνας μουσικοθεατρικής παράστασης, μέσα από την οποία το κοινό καλείται να απαντήσει στο διαχρονικό ερώτημα «ποιο είναι τελικά το αδύναμο φύλο σήμερα;»

«Η αιώνια πάλη των 2 φύλων» σε κείμενα Μάκη Αποστόλου παρουσιάζεται στις 22 και 23 Δεκεμβρίου 2018 ΄και ώρα 20:30, στο Θέατρο Απόλλων, στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Κεντρικά πρόσωπα, ο Αλέκος και η Μαρίνα, η σχέση των οποίων έρχεται αντιμέτωπη με θέματα της εποχής μας (social media, sex, ζήλια, γάμος, παιδί).

«Σε μια εποχή που η τεχνολογία και το internet έχουν κατακλύσει τη ζωή μας, το άγχος έχει μπει στην καθημερινότητά μας, οι σχέσεις των ανθρώπων έχουν γίνει πιο δύσκολες και απαιτητικές, εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε στο όνειρο και στην ελπίδα ότι όλοι μπορούν να αλλάξουν αρκεί να το θελήσουν», δηλώνουν οι «Γιατί Έτσι», Σοφία Νομικού και Γιάννης Ρούσσος. Στην παράσταση παίζει επίσης ο Στέφανος Στεφάνου. Μουσική – Φωνές: Βαλάντης Φωτεινιάς, Μάκη Αποστόλου.

Η Εταιρεία Καλλιτεχνικών Θεαμάτων «Γιατί Έτσι» ιδρύθηκε με στόχο να καλύψει τη δίψα μας και το πάθος των εμπνευστών της για το Θέατρο και τη Μουσική. Έχοντας μια πολυετή εμπειρία στον χώρο του θεάματος και μένοντας σ’ ένα νησί που μέλημά του είναι να προάγει τον Πολιτισμό και την Τέχνη, οι ίδιοι αποφάσισαν να ιδρύσουν μια εταιρεία φερόμενη και στηριζόμενη στα πρότυπα του επαγγελματικού χώρου της Αθήνας. Οι συνεργάτες τους είναι επαγγελματίες καταξιωμένοι στον χώρο του Θεάτρου και της Μουσικής.

«Θέλουμε μέσα από εμάς να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι τη μαγεία αυτών των Τεχνών. Για να πετύχουμε αυτό το σκοπό πραγματοποιούμε δράσεις όπως: θεατρικές παραστάσεις, μουσικές παραστάσεις, παιδικές-σχολικές εκδηλώσεις, θεατρικό και μουσικό παιχνίδι, ξυλοπόδαρα, πάρτι γενεθλίων ανεξαρτήτου ηλικίας, παρουσιάσεις και όπου άλλου χρειαστεί να παραβρεθούμε και να φέρουμε το μαγικό κόσμο του θεάτρου και της μουσικής μπροστά στα μάτια σας», σημειώνουν ο Γιάννης Ρούσσος και η Σοφία Νομικού.