Πρεμιέρα της εορταστικής κωμωδίας «Πού πήγαν οι κουραμπιέδες» στα Καμίνια

«Σπαρταριστοί» κουραμπιέδες

  • Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου, 2019 - 06:16

«Αναστάτωση» προκάλεσε στην γειτονιά των Καμινίων η εξαφάνιση των θεότρελων «Κουραμπιέδων» που κέρασε ο Κοινωνικός, Πολιτιστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής τα μέλη και τους φίλους του, προσφέροντάς τους άφθονες στιγμές γέλιου, αλλά και συγκίνησης.

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους με τη μουσικοχορευτική παράσταση «Μένω σε κάποια γειτονιά», στο πλαίσιο αναβίωσης του εθίμου του Κλήδονα και του Αφανού, ο δραστήριος σύλλογος των Καμινίων και ο Αντώνης Μπούμπας «ένωσαν» ξανά τις δυνάμεις τους για να «σερβίρουν» μία κωμωδία σύγχρονη και προπαντός εορταστική.

"Δύο «άσπονδες φίλες», η ψηλομύτα Βικτώρια και η σπιρτόζα Ηλέκτρα ακονίζουν για μία ακόμη φορά τα «μαχαίρια» τους με αφορμή τον διαγωνισμό κουραμπιέδων που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου των παιδιών τους. Ο υπέρμετρος ζήλος τους για τη νίκη συνοδεύεται από τις συχνές παρατηρήσεις του γκρινιάρη γείτονα από τον 1ο όροφο κ. Αριστείδη και τα ανεβασμένα τριγλυκερίδια του Λευτέρη, συζύγου της Ηλέκτρας, που δίνουν σουρεαλιστικές διαστάσεις στην αβυσσαλέα κόντρα των δύο γυναικών. Τι συμβαίνει όταν οι κουραμπιέδες της Ηλέκτρας εξαφανίζονται λίγο πριν την ώρα της κρίσης; Τι ρόλο παίζουν τα σώματα ασφαλείας μέσα σε αυτή την παράνοια και κατά πόσο η ανταγωνιστική σχέση Ηλέκτρας και Βικτώριας επηρεάζει τη σχέση των παιδιών τους, Ελεάννας και Ναταλίας, που βλέπουν πως ο κόσμος χάνεται και οι μαμάδες τους τσακώνονται….;;;"

Το «Πού πήγαν οι κουραμπιέδες» αποτελεί ένα σύγχρονο έργο για όλη την οικογένεια, που ακροβατεί ανάμεσα στη φάρσα και την κωμωδία καταστάσεων, περιγράφοντας ιστορίες καθημερινής τρέλας, που είτε έχουμε ζήσει κι εμείς οι ίδιοι, είτε έχουμε συναντήσει μπροστά μας. Οι χαρακτήρες, ήρωες της διπλανής πόρτας, βιώνουν με τον δικό τους τρόπο τις ημέρες των εορτών σε μια εποχή όπου η ανταγωνιστικότητα, η υστερία, η μοναξιά και η ανάγκη για συντροφικότητα έχουν «χτυπήσει» κόκκινο.

Την παράσταση σκηνοθέτησε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων και μέλος του Θεατρικού Ομίλου Σύρου «Σουρής», Γιώργος Σιγάλας. Εκτός από τον ίδιο, έπαιξαν οι: Ελεάννα Ρούσσου, Μύριαμ Μαραγκού, Δημήτρης Βουτσίνος, Μαρία Κακαβή, Δημήτρης Ξαγοράρης, Γιάννα Φρέρη, Ιωάννα Ρούσσου, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Ελευθερία Ξαγοράρη και Ελισάβετ Πρέκα. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την προσφορά δώρων στα παιδιά των Καμινίων από τον Άγιο Βασίλη, καθώς και με εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι εθελόντριες – μέλη του Συλλόγου.

Σημειώνεται ότι η παράσταση επαναλαμβάνεται και σήμερα στις 18:00, στα γραφεία του Συλλόγου, για όλο το κοινό της Σύρου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.