Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινίων - «Πού πήγαν οι κουραμπιέδες» του Αντώνη Μπούμπα

Ακολουθήστε την μυρωδιά και θα σας βγάλει Γαλησσά

  • Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου, 2019 - 13:17

Τη συνταγή για τους πιο «αστείους» κουραμπιέδες που έχετε φάει ποτέ μοιράστηκαν με τους φίλους τους, ο Κοινωνικός Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινίων Σύρας και ο Αντώνης Μπούμπας.

Η εορταστική κωμωδία «Πού πήγαν οι κουραμπιέδες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Σιγάλα, παρουσιάστηκε με επιτυχία την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019 στον διαμορφωμένο χώρο του Συλλόγου, χαρίζοντας σε μέλη αλλά και σε θεατρόφιλους από όλο το νησί μοναδικές στιγμές γέλιου.

Το πρωτότυπο έργο του Αντώνη Μπούμπα αποτελεί τη δεύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, μετά τη μουσικοθεατρική παράσταση «Μένω σε κάποια γειτονιά» τον Ιούνιο του περασμένου έτους.

Δύο άσπονδες φίλες, η ψηλομύτα Βικτώρια και η τσαούσα Ηλέκτρα ακονίζουν και πάλι τα μαχαίρια τους, με φόντο τον διαγωνισμό κουραμπιέδων που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου των παιδιών τους. Όσο οι δύο γυναίκες πασχίζουν να αποδείξουν ποια είναι η καλύτερη, οι χαρακτήρες του έργου μπλέκονται σε ένα ντόμινο παρεξηγήσεων, για τις οποίες έχουν βάλει επίσης το χέρι τους ο παράξενος γείτονας κ. Αριστείδης από τον 1ο όροφο με τις συνεχείς παρατηρήσεις του και η ανεβασμένη χοληστερίνη του Λευτέρη, συζύγου της Ηλέκτρας. Ανταγωνιστικότητα, εγωισμός, μοναξιά και η ανάγκη αποδοχής από τον περίγυρο μπαίνουν στο μπλέντερ και αναμειγνύονται μαζί με την αγάπη, την κατανόηση και τη θέληση για προσφορά, αποτελώντας την πιο γευστική επιλογή για την υποδοχή του νέου έτους.

Την παράσταση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού και η δημοτική σύμβουλος Μαρίζα Αγγελοπούλου. 

Στην παράσταση έπαιξαν οι: Ελεάννα Ρούσσου, Μύριαμ Μαραγκού, Δημήτρης Βουτσίνος, Γιώργος Σιγάλας, Μαρία Κακαβή, Δημήτρης Ξαγοράρης, Γιάννα Φρέρη, Ιωάννα Ρούσσου, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Ελευθερία Ξαγοράρη και Ελισάβετ Πρέκα. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την προσφορά δώρων στα παιδιά των Καμινίων από τον Άγιο Βασίλη, καθώς και με εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι εθελόντριες – μέλη του Συλλόγου.

Η παράσταση θα επαναληφθεί την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18:30 στην Ενοριακή Αίθουσα Γαλησσά, σε συνεργασία με την Κάριτας Γαλησσά.