Η Σύρος υποδέχτηκε και αγκάλιασε τη Θεατρική Ομάδας Κέας στην πρώτη της εμφάνιση στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων

Από την Κέα με… ταλέντο

Άφθονο γέλιο χάρισε στο κοινό της Σύρου η Θεατρική Ομάδα Κέας με τη φετινή παράστασή της, «Ράους», μια σύγχρονη κωμωδία με πολιτική διάσταση από το αγαπημένο συγγραφικό δίδυμο των Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου.

Η ελληνική πραγματικότητα διακωμωδείται με μοναδικό τρόπο σε ένα έργο που αφουγκράζεται πονηρά τα σημεία των καιρών, όπως η οικονομική κρίση, η πάλη των τάξεων και ο έλεγχος της τρόικας.

Υπενθυμίζεται ότι το «Ράους» είναι γνωστό στους θεατρόφιλους της πρωτεύουσας των Κυκλάδων, καθώς πριν από τρία χρόνια παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρούσσων, φέροντας τον τίτλο «Οίκος Ενοχής».

Η τελευταία παραγωγή της Θεατρικής Ομάδας Κέας σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μάνεση (του Συριανού «γαμπρού» στην επιτυχημένη σειρά του Mega “7 Θανάσιμες Πεθερές”), παρουσιάστηκε για δύο ημέρες στο Θέατρο «Απόλλων» στο πλαίσιο του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» 2019.

Διάθεση για συνέχιση της συνεργασίας

Η παράσταση συνδιοργανώθηκε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποσειδωνίας «Ο Ποσειδών», κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του, Δημήτρη Νταλαχάνη.

«Η Κέα είναι μέσα στην καρδιά μου, γιατί έζησα και εργάστηκα δύο χρόνια εκεί», σημείωσε ο ίδιος στο τέλος της παράστασης, εξηγώντας πως γνωρίζεται από παλιού με τα περισσότερα μέλη της ομάδας, ενώ ο επικεφαλής της, Παναγιώτης Ξέστερνος είναι κουμπάρος του. Ο κ. Νταλαχάνης συνεχάρη όλους τους συντελεστές για την αξιόλογη δουλειά τους, που όπως τόνισε, ανεβάζει υψηλά τον πήχη του ερασιτεχνικού θεάτρου και κάλεσε την ομάδα να επισκέπτεται κάθε χρόνο τη Σύρο για να παρουσιάζει τις παραστάσεις της και να ξεδιπλώνει το ταλέντο της.

Την ομάδα συνόδευσε στη Σύρο και ο Δήμαρχος Κέας Γιάννης Ευαγγέλου, ο οποίος δήλωσε υπερήφανος και συγκινημένος που βλέπει τους ανθρώπους του νησιού του να δίνουν επί σκηνής τον καλύτερο εαυτό τους και να εισπράττουν απλόχερα την αγάπη και το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Στην παράσταση έπαιξαν οι: Θοδωρής Καμίλης, Βαρβάρα Κορασίδη, Έφη Λέπουρα, Μαρία Λέπουρα, Ανδρέας Μουζάκης, Παναγιώτης Ξέστερνος, Πέτρος Πασπάτης, Βαρβάρα Σταβάρη, Χριστίνα Τσούλου. Τα εντυπωσιακά σκηνικά επιμελήθηκε η Πεπέτα Αρβανίτη και τα κοστούμια η Celia May.