Η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή που συγκλόνισε τους Συριανούς θα αναπνεύσει στον φυσικό της χώρο στις 20 Αυγούστου 2019

Ο ΘΕΠΟΣ «Απόλλων» στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

Μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του Θεατρικού Πολιτιστικού Ομίλου Σύρου «Απόλλων» θα αποτελέσει η συμμετοχή της «Ηλέκτρας» του Σοφοκλή στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου.

Η επιτυχημένη παράσταση που καθήλωσε τόσο το κοινό της Σύρου, όσο και τους συμμετέχοντες στην 30η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου στη Χίο είναι μία από τις μεγάλες παραγωγές που θα παρουσιαστούν το φετινό καλοκαίρι στο Ανοιχτό Θέατρο της Άνδρου.  

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη θεατρική παράσταση με συριανή υπογραφή που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

«Όταν ανακαλύψαμε το Διεθνές Φεστιβάλ στη γειτονική μας Άνδρο και βλέποντας τις μεγάλες παραγωγές που φιλοξενεί, πολλοί από εμάς δεν διστάσαμε να ταξιδέψουμε για να παρακολουθήσουμε  τουλάχιστον δυο  παραστάσεις αρχαίου δράματος», δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» η πρόεδρος του «Απόλλωνα» Εύη Αριστείδου. «Μαγευτήκαμε και από το νησί και από τον χώρο του ανοιχτού θεάτρου. Μαγευτήκαμε και από την απλότητα και την καλοσύνη του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ κ. Παντελή Βούλγαρη στον οποίο και ευθαρσώς συστηθήκαμε ως θεατρόφιλοι από γειτονικό νησί».

Μεγάλη για το ερασιτεχνικό θέατρο της Σύρου

Η παρουσίαση της Ηλέκτρας στο Ανοιχτό Θέατρο της Άνδρου ήταν μια ιδέα που γοήτευε τα μέλη του Ομίλου από τις προετοιμασίες της παράστασης στη Σύρο. «Στείλαμε τότε αίτηση συμμετοχής στο Φεστιβάλ αλλά ήμασταν εκπρόθεσμοι. Εφέτος επικοινώνησε μαζί μας η Διευθύντρια του Φεστιβάλ κ. Αναστασία Καβαλλάρη και μας ενημέρωσε ότι ο κ. Βούλγαρης επιθυμεί να εντάξει την παράστασή μας στις παραγωγές που θα φιλοξενηθούν το 2019. Ήταν η πιο ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς για τον Όμιλό μας και εννοείται ότι αποδεχτήκαμε την πρόσκληση με μεγάλη μας χαρά».

Τα μέλη του «Απόλλωνα» θα σταθούν στις 20 Αυγούστου 2019 στο ανοιχτό θέατρο της Άνδρου, δίνοντας την ευκαιρία στην «Ηλέκτρα» να αναπνεύσει στον φυσικό της χώρο.

«Για εμάς η Ηλέκτρα είναι σταθμός στην πορεία του Ομίλου. Τέτοιες παραγωγές δύσκολα ετοιμάζονται και δύσκολα ανεβαίνουν από ερασιτέχνες. Από την αρχή αντιμετωπίσαμε το έργο του Σοφοκλή με σεβασμό, μελετήσαμε πολύ και κουραστήκαμε ακόμη πιο πολύ για το αποτέλεσμα, το οποίο κρίθηκε θετικά, από το σύνολο σχεδόν των θεατών της Σύρου και της Χίου. Και αυτών που παρακολουθούν συχνά ανάλογες παραστάσεις αλλά και αυτών που ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με τον λόγο του Σοφοκλή».

Η «Ηλέκτρα» θα επαναληφθεί και στη Σύρο, στο θέατρο Απόλλων στις 10 Ιουλίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 5ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου και στις 23, 24 και 25 Αυγούστου στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2019» για όσους δεν πρόλαβαν να δουν πέρυσι την παράσταση.

«Προτρέπουμε όλους τους φίλους νησιώτες που αγαπούν το θέατρο να κάνουν ένα μικρό σε χρόνο και κόστος ταξίδι μέχρι τη γειτονική Άνδρο για να παρακολουθήσουν κάποιες από τις μεγάλες παραστάσεις που φιλοξενούν τα αρχαία θέατρα της χώρας μας. Εμείς το ανακαλύψαμε πριν λίγα χρόνια. Η Άνδρος είναι πιο κοντά από ότι η Επίδαυρος», κατέληξε η πρόεδρος, Εύη Αριστείδου.

Υπογραμμίζεται, πως στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, εκτός από τον ΘΕΠΟΣ «Απόλλων», θα συμμετέχει και η Ορχήστρα των Κυκλάδων με μαέστρο τον Νίκο Κυπουργό, η οποία στις 2 Αυγούστου θα παρουσιάσει ένα μοναδικό αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο.