Δύο θεατρικές και μία μουσική παράσταση, σε συνεργασία με το Θέατρο “Θυμέλη” διοργανώνει ο Δήμος Μυκόνου

Το Θέατρο “Θυμέλη” στη Μύκονο

Στη διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων, σε συνεργασία με το Θέατρο «Θυμέλη», προχωρά ο Δήμος Μυκόνου, με δύο θεατρικές παραστάσεις, αλλά και μίας μουσικής παράστασης, με τη Λόρνα Κούτση.

Η μουσική παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Νοεμβρίου και οι θεατρικές παραστάσεις την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο κοινό.

Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του Δημάρχου Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνου Κουκά, σκοπός του Δήμου είναι να προαγάγει τα πολιτιστικά και πνευματικά ενδιαφέροντα των κατοίκων του. Για το λόγο αυτό πρόκειται να πραγματοποιήσει δύο θεατρικές και μία μουσική παράσταση το προσεχές διάστημα σε συνεργασία με το Θέατρο «ΘΥΜΕΛΗ».

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, η γνωστή ερμηνεύτρια Λόρνα παρουσιάζει μία μουσικοθεατρική παράσταση - αφιέρωμα στους διακεκριμένους συνεργάτες της ερμηνεύοντας τα πιο αγαπημένα τραγούδια τους. Ξεφυλλίζοντας επί σκηνής το λεύκωμα της μουσικής διαδρομής της, παρασύρει το κοινό με νοσταλγία και κέφι στη μαγεία των μεγάλων επιτυχιών του Μίμη Πλέσσα, Γιώργου Χατζηνάσιου, Γιάννη Σπανού και άλλων σημαντικών ανθρώπων του ελληνικού πενταγράμμου που την ανέδειξαν και την καθιέρωσαν.

Πρόκειται για μία παράσταση ερμηνευτική αλλά και κεφάτη που απογειώνει το κοινό, το οποίο συμμετέχει τραγουδώντας γνωστά, διαχρονικά τραγούδια που σφράγισαν ολόκληρες εποχές. Επίσης, την παράσταση συνοδεύει οπτικοακουστικό υλικό (video – projector) από μεγάλη οθόνη προβολής.

Στις 10 Δεκεμβρίου η Μύκονος θα υποδεχτεί τις θεατρικές παραστάσεις «Ο ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ, ένα από τα αριστουργήματα της παιδικής λογοτεχνίας και την ξεκαρδιστική κωμωδία εποχής «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου.

Το Θέατρο ΘΥΜΕΛΗ συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια αδιάλειπτης καλλιτεχνικής πορείας με κύριο γνώμονα την ποιότητα, τη συνέπεια και το ήθος. Ιδρυτές και διευθυντές της ΘΥΜΕΛΗΣ είναι η πρωταγωνίστρια του Εθνικού Θεάτρου σκηνοθέτης και θιασάρχης κα Έλλη Βοζικιάδου και ο διακεκριμένος αρχιμουσικός της Λυρικής Σκηνής και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και συνθέτης κος Διονύσης Κούτσης.

Όπως τονίζεται από την ομάδα του Θεάτρου, «κύρια πεποίθησή μας είναι ότι το θέατρο έχει σαν αποστολή να προσφέρει τις καλύτερές του υπηρεσίες στην Επαρχία, που τόσο τις χρειάζεται. Η ΘΥΜΕΛΗ, κάθε καλοκαίρι αλλά και εκτάκτως το χειμώνα, με πολλή χαρά, με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη βρίσκεται κοντά στο κοινό της Επαρχίας, σε μεγάλα Φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και ιδιωτικών φορέων».

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μυκόνου, το κόστος και των τριών παραστάσεων διαμορφώνεται στο συνολικό ποσόν των 9.052 ευρώ, ενώ στο ποσόν συμπεριλαμβάνονται όλες οι δαπάνες, αμοιβές καλλιτεχνών και πλήρης τεχνική κάλυψη ήχος και φώτα.