Τα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ Σύρου ευχήθηκαν να δημιουργήσουν μία παραμυθένια παράσταση και το «λυχνάρι του Αλαντίν» πραγματοποίησε την επιθυμία τους

Στιγμές μαγικές… νύχτες ονειρικές

Το καλό, το δίκαιο και η αγάπη θριάμβευσαν μέσα από τη φαντασμαγορική παράσταση της θεατρικής ομάδας των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου «Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι».

Η νέα παραγωγή της ομάδας – καρπός συνεργασίας παιδιών, εκπαιδευτικών και γονέων- παρουσιάστηκε στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2019, ανοίγοντας τον κύκλο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στο ιστορικό θέατρο Απόλλων.

Για χίλιες και μία νύχτες η Σεχραζάτ προσπαθεί να φτιάξει αυτό το μοναδικό παραμύθι που θα ενθουσιάσει τον παράξενο Σουλτάνο, τόσο ώστε να της χαρίσει τη ζωή. Όταν οι ιδέες της τελειώνουν, τέσσερα φανταστικά πλάσματα έρχονται να τη βοηθήσουν να διηγηθεί το τέλειο παραμύθι.  

Το λυχνάρι του Αλαντίν είναι ένα μαγικό λυχνάρι που εξασφαλίζει στον κάτοχό του ό,τι επιθυμεί. Αυτό το  απέκτησε ο Αλαντίν, ένας από τους βασικούς ήρωες των αραβικών παραμυθιών των «Χίλιες και μία νύχτες», με τη βοήθεια ενός μάγου.

Να προσπαθούμε να κάνουμε πάντα το σωστό στη ζωή μας…

Ο Αλαντίν, φτωχός, έξυπνος και ωραίος νέος, κατάφερε με το λυχνάρι αυτό και να γίνει πάμπλουτος και να παντρευτεί την κόρη του Σουλτάνου και να βγει νικητής από την αιώνια μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό.

Έτσι, ξετυλίγεται το κουβάρι του φετινού παραμυθιού που διασκευάστηκε και παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου. Η διασκευή βασίστηκε στο χιούμορ, την κίνηση και τη σωματική έκφραση, ενώ ακούστηκαν γνωστές μελωδίες της ανατολής αλλά και πρωτότυπα μουσικά κομμάτια, δανεισμένα από την ομώνυμη παράσταση της παιδικής σκηνής του «Θεάτρου Τέχνης».

Το κοινό παραδόθηκε στην ονειρική ατμόσφαιρα της παράστασης και καμάρωσαν τους μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου, οι οποίοι για έβδομη χρονιά συνέπραξαν με γονείς και εκπαιδευτικούς, δημιουργώντας μαζί τους σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης, με στόχο την ψυχαγωγία της ομάδας και των μικρών θεατών του νησιού.