Πέρασαν φίνα στην Αληθινή

Την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο γιόρτασαν την περασμένη Πέμπτη στη χιλιοτραγουδισμένη Αληθινή του Μάρκου Βαμβακάρη περισσότερα από 800 άτομα, ανταποκρινόμενα θερμά στην πρόσκληση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου. 

Ο Αντώνης Μαραγκός (μπουζούκι), ο Ισίδωρος Ρούσσος (κιθάρα) και η αγαπημένη Χρυσούλα Κεχαγιόγλου με τη μοναδική φωνή της διασκέδασαν το κοινό στη δεύτερη μουσική βραδιά με Πανσέληνο “Φίνα στην Αληθινή”.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης Μπάμπης Κουλούρας εξέφρασε τη συγκίνησή του για την αθρόα προσέλευση του κοινού στον ευλογημένο αυτό τόπο που τον τραγούδησε ο Μάρκος Βαμβακάρης, που έζησε και  φιλοσόφησε ο συριανός  θεογονιστής, ποιητής και φιλόσοφος Φερεκύδης και που Σιφνιοί αγγειοπλάστες πάλεψαν για το επιούσιο και μόχθησαν. 

Αφήνοντας πίσω τους έγνοιες και φροντίδες, βάσανα και χρέη, οι επισκέπτες χόρεψαν, τραγούδησαν, ήπιαν τσίπουρο και γεύτηκαν νόστιμους μεζέδες.

Ο κ. Κουλούρας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού, το Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Μάριο Βουτσίνο και τις υπηρεσίες του Δήμου για την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στην κ. Φρειδερίκη Δαλεζίου  η οποία μόχθησε πολύ όλο αυτόν τον καιρό για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Η ίδια μάλιστα έφτιαξε τον πλούσιο μπουφέ της εκδήλωσης με εδέσματα υψηλής γαστρονομικής αισθητικής με τη βοήθεια και συμπαράσταση του καλού της συζύγου κ. Νικήτα Δαλεζίου .

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το κοινό είχε τη ευκαιρία να επισκεφτεί την έκθεση δισωθέντων έργων αγγειοπλαστικής της περιοχής “Σιφνέικα” την οποία επιμελήθηκαν  η Μαρία Δεναξά,  ο Αλέξανδρος  Παπαθεοδώρου και η Φρειδερίκη Δαλεζίου.