Cine Manto: Ένας χώρος πολιτισμού και ψυχαγωγίας

στην καρδιά της Μυκόνου
  • Δευτέρα, 10 Ιουλίου, 2017 - 06:21

Από το 2011 που αναλάβαμε τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου CINE MANTO, στον τόπο καταγωγής μας, την Μύκονο, θέσαμε ως στόχο μας τη διατήρηση της λειτουργίας του ιστορικού θερινού κινηματογράφου, και την ανάπτυξη του πολιτισμού, σε ένα νησί που η βίαιη τουριστική ανάπτυξη του έχει στερήσει την πολιτιστική ανάσα.

Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τhe Independent», το καλοκαίρι του 2014, καταφέραμε να αναδείξουμε το Cine Μαντώ σε έναν από τους έξι (6) καλύτερους θερινούς κινηματογράφους του κόσμου. Δημοσιεύματα ελληνικού και ξένου τύπου που εξυμνούν τον θερινό κινηματογράφο Cine Μanto. Η Μύκονος είναι παγκοσμίως γνωστή, για το κλάμπιγκ, τη νυχτερινή ζωή και το λάιφ στάιλ και δεν διαθέτει σημαντικές πολιτιστικές δραστηριότητες. Κόντρα σε αυτό το πνεύμα λειτουργήσαμε μέχρι σήμερα και καταφέραμε επιτυχώς να δημιουργήσουμε μία εστία πολιτισμού, παράγοντας και φιλοξενώντας, πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, με ελεύθερη είσοδο, ως προσφορά στην τοπική κοινωνία αλλά και στους ξένους επισκέπτες, όπως μουσικές εκδηλώσεις, αφιερώματα, παρουσιάσεις βιβλίων, εικαστικές εκθέσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, γλυπτικής, εκδηλώσεις σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία, κινηματογραφικές παραγωγές, μαθήματα κινηματογράφου, κλπ.

 

Αναλυτικά η Πολιτιστική δραστηριότητα του Cine Manto από το 2011 που αναλάβαμε την λειτουργία του έχει ως εξής:

1. ΛΕIΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΡΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

τους 4 θερινούς μήνες, προβάλλοντας υψηλού επιπέδου ταινίες πρώτης προβολής και κινηματογραφικά αφιερώματα σε σκηνοθέτες, εθνικές σχολές και κινηματογραφικά είδη. Ειδική μεριμνά  (επισυνάπτονται οι κατάλογοι)

2. ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 

Τέσσερις μέρες την εβδομάδα έχουμε μόνιμο πρόγραμμα προβολής ταινιών για παιδιά.

3. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΤΗΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

κατά τη χειμερινή περίοδο, (μία περίοδο εντελώς άνυδρη πολιτιστικά για το νησί) λειτουργούμε κινηματογραφική λέσχη. 

4. ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 

Κάθε χρόνο παράγουμε μία ταινία ντοκιμαντέρ, για την ιστορία, τη λαογραφία και  την πολιτιστική κληρονομιά της Μυκόνου.

⦁ 2013: 150 χρόνια Μύκονος

⦁ 2014: Καλλιόπη, μια γυναίκα της Μυκόνου

⦁ 2015: Bιενούλα, english spoken

⦁ 2016: Παπά Γιώρης Ζουγανέλης, ο παπάς της καρδιάς μας

⦁ 2017: Καρολίνα, η καλοσύνη των ξένων

5. ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΦΡΑΦΟΥ

Τον χειμώνα προσφέρουμε δωρεάν μαθήματα κινηματογράφου σε παιδιά και ενήλικες. Με την ολοκλήρωση του κύκλου των μαθημάτων, με τους ίδιους τους συμμετέχοντες φτιάχνουμε μία ταινία μικρού μήκους.

6. ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ CINE MANTO ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ: Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Λέσχη Γαστρονομίας, Οικολογικές οργανώσεις, Σύλλογος Γυναικών, Χορωδία, Σχολεία, Φιλανθρωπικές οργανώσεις, κλπ

7. ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΗ ΔΗΛΟ

Διοργανώνουμε κάθε πανσέληνο του Αυγούστου,  στο νησί της Δήλου συναυλίες ποιοτικής μουσικής.

⦁ 2016: Ελευθερία Αρβανιτάκη

⦁ 2015: Δημήτρης Παπαδημητρίου – Φωτεινή Δάρρα

8. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διοργάνωση γενικότερων πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως αρχαιολογικές εκθέσεις, εικαστικές εκθέσεις, μουσικές εκδηλώσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, κλπ. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

⦁ Ψηφιακή αρχαιολογική έκθεση: "Ο πίθος της Μυκόνου & οι Ήρωες της Ελεύθερνας", 2016 / Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, Χορηγός: ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Δήμος Μυκόνου, Μουσείο Αρχαίας Ελεύθερνας, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Cine Μαντώ

⦁ Συναυλία: Eλεωνόρα Ζουγανέλη, 2013

Παρουσίαση Βιβλίου: Μιχάλης Μεϊμάρης "Δύο εποχές σε μία τρίτη & Ιστορίες σαν ποιήματα", 2013. Δημήτρης Ρουσουνέλος, "Η Κοπανιστή, το χθες, το αύριο", 2015

⦁ Έκθεση ζωγραφικής: Luis Orozco, 2016, 2015, 2014, 2013

⦁ Έκθεση Φωτογραφίας: Αγγελική Κασαλιά, 2013. Ben Hastings, 2016

⦁ Έκθεση γλυπτών: Θωμάς Σταυρόπουλος – Αθηνά Χρήστου, 2014, 2013

⦁ Χορός: ⦁ ΤANGO BREAK, 2013

⦁ Κουκλοθέατρο: «Ο Μισοκοκοράκος» Θέατρο Μαιριβή, 2012

⦁ Παραμύθι για παιδιά: "Η ιστορία του Οδυσσέα", Μάνια Μαράτου

⦁ ΜΥΚΟΝΟS Biennale: 2015, 2013 Διεθνής εκδήλωση εικαστικών

Gay Film Festival: 2013, 2012

 

 

CINE MANTO: ΕΝΑΣ ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Το  Cine Manto είναι ένας μοναδικός κήπος 1.500 τ.μ. στο κέντρο  της Μυκόνου, ανοιχτός στο κοινό, προστατευμένος από τους ανέμους και πάντα δροσερός, πνιγμένος στα δέντρα και τους μεγαλύτερους -ίσως- κάκτους στον κόσμο που ανθοφορούν για μία μόνο νύχτα. Το Cine Manto Mykonos δεν είναι μόνο ένας θερινός κινηματογράφος, ούτε μόνο το καφέ-εστιατόριο ενός κήπου, αλλά είναι ένα μυστικό καταφύγιο, μια όαση ηρεμίας και ομορφιάς, μια εντελώς αναπάντεχη εικόνα για την Μύκονο. Η άλλη πλευρά του πολύβουου, κοσμικού και έντονου lifestyle του νησιού, ένα μικρό κομμάτι παραδείσου κρυμμένο στην καρδιά της Χώρας της Μυκόνου. Αν θελήσετε να περάσετε μια cool βραδιά, να δείτε μια ταινία ή γευτείτε το ξεχωριστό ελληνικό  barbeque, το Cine Manto Mykonos είναι το μέρος που πρέπει να πάτε. Και αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να θαυμάσετε τα έργα τέχνης, όπως οι εξωτικοί πίνακες ζωγραφικής στους τοίχους ανάμεσα στα δέντρα ή τα αινιγματικά γλυπτά που βρίσκονται μισοβυθισμένα στην παλιά στέρνα του κήπου ανάμεσα στα χρωματιστά ψάρια που ζουν εκεί. Μια μυστικιστική εμπειρία.

 

CINE MANTO: ένα μυστικό καταφύγιο

Ο Kήπος είναι ανοιχτός από το πρωί έως αργά το βράδυ, παραδομένος στην γαλήνη την ηρεμία, προσφέροντας καθόλη την διάρκεια της ημέρας, μια ποικιλία από υπέροχα πιάτα και ποτά: ελληνικό πρωινό, αρωματικούς καφέδες, πολύχρωμες φρέσκες σαλάτες, και το περίφημο μπάρμπεκιου του Cine Manto. Όλα φτιαγμένα με ιδιαίτερο μεράκι. Kαι αν είστε τυχεροί μπορεί να πέσετε πάνω σε κάποια από τις περιστασιακές αυτοσχέδιες ελληνικές μουσικές βραδιές με μπουζούκια που συνηθίζονται στο Cine Manto. 

 

CINE MANTO: An open air cinema under the stars

Τη νύχτα, ο κινηματογράφος ανοίγει τις πύλες του με δύο προβολές. Μπορείτε να απολαύσετε τις καλύτερες ταινίες πρώτης προβολής, για μικρούς και μεγάλους, από τέλη Μαΐου έως αρχές Οκτωβρίου. Όλες οι ταινίες είναι στην αγγλική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους. Η μοναδική όμως εμπειρία είναι, ότι μπορεί κάποιος να απολαύσει ένα υπέροχο ελληνικό δείπνο,  παρακολουθώντας ταυτόχρονα μια ταινία κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό. Το εξωτικό θέαμα του σινεμά-κάτω-από-τα-άστρα (cinema-under-the-stars), η χαλαρωτική ατμόσφαιρα του cafe και η δυνατότητα του να απολαύσεις το δείπνο σου βλέποντας μια ταινία (cinema-dinner) κάνoυν το Cine Manto μια πραγματικά ανεπανάληπτη και αξέχαστη εμπειρία. Έαν ποτέ βρεθείτε στην Μύκονο ο κήπος του CINE MANTO είναι οπωσδήποτε ένας από τους προορισμούς .

 

JULY 7, 8, 9 @ 20:45 & 23:30

WΟNDER WOMAN

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Runtime : 2h 22min
Action, Adventure, Fantasy (2017)

Director : Patty Jenkins
Writer(s) : Allan Heisberg, Zak Sneider (story)
Stars : Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Ewen Bremer

Πριν να γίνει γνωστή ως η Γουόντερ Γούµαν, ήταν η Νταϊάνα, πριγκίπισσα των Αµαζόνων, εκπαιδευμένη να είναιµια ανίκητη πολεµίστρια. Μεγαλωµένη σε ένα προστατευμένο από τον κόσµο, παραδεισένιο νησί, η ζωή της αλλά-ζει, όταν ένας Αµερικάνος πιλότος πέφτει στις ακτές τουνησιού της και της λέει για ένα µεγάλο πόλεµο που εξα-πλώνεται στον έξω κόσµο. Η Νταϊάνα θα αποφασίσει να αφήσει τον κόσµο της, πεπεισµένη ότι µπορεί να σταµα-τήσει την απειλή. Πολεµώντας δίπλα στους ανθρώπους,σε έναν πόλεµο χωρίς προηγούμενο, η Νταϊάνα θα ανακαλύψει το εύρος των δυνάµεων της και µαζί το πραγματικότης πεπρωμένο.

 

Ετικέτες: