Νησιώτικη Βραδιά στα Καμίνια

Οι Καμινιώτες ξέρουν από γλέντια

Κέφι, τραγούδι και χορός μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν τα συστατικά της επιτυχίας άλλης μιας «Νησιώτικης Βραδιάς» στην περιοχή των Καμινίων, όπου το λαϊκό αίσθημα, η ομοψυχία και η αγάπη μεταξύ των κατοίκων της, την κρατούν ακόμη ζωντανή και παρούσα στα πολιτιστικά και όχι μόνο δρώμενα της Σύρου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος - Πολιτισμός 2017», ο Κοινωνικός Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Καμινίων Σύρου επέστρεψε δυναμικά για ένα ακόμη μουσικό ραντεβού με τους φίλους τους, αποχαιρετώντας το φετινό καλοκαίρι, όπως μας έχει συνηθίσει εδώ και πολλά χρόνια.

Οι επισκέπτες των Καμινίων είχαν τη χαρά να διασκεδάσουν με αγαπημένα νησιώτικα και λαϊκά κομμάτια από τους Σιδερή Δαρζέντα, Κώστα Φιλίππου και Ελπίδα Γαδ που έβαλαν και φέτος τη σφραγίδα τους σε ένα γλέντι άνευ προηγουμένου.

Η βραδιά άνοιξε με χορευτικό τμήμα του Εργαστηρίου Άρωμα Παράδοσης του Νίκου Σολάρη, ενώ μία από τις εκπλήξεις που επεφύλαξαν οι διοργανωτές στον κόσμο ήταν η συμμετοχή Κρητικών μουσικών και χορευτικού τμήματος του Συλλόγου Κρητών Σύρου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης δύο μουσικοί από την Κύθνο, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με χαρά στο αίτημα του Συλλόγου για να προσθέσουν και οι ίδιοι το δικό τους λιθαράκι στην πολυσυλλεκτική αυτή νησιώτικη βραδιά.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μάκης Τζιράκης, πλαισιωμένος από τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ευχαρίστησαν θερμά τον κόσμο ο οποίος υποστηρίζει και ακολουθεί πιστά τις δράσεις του, αλλά και όλους τους χορηγούς της εκδήλωσης που συνέβαλαν στην επιτυχία της.

Δεν παρέλειψε, φυσικά, να απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες και στους εθελοντές του Συλλόγου, οι οποίοι έσπευσαν για μία ακόμη φορά να βοηθήσουν στο ψήσιμο και την προετοιμασία των λαχταριστών μεζέδων, που είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν οι παρευρισκόμενοι.

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι ο Σύλλογος των Καμινίων θα συνεχίσει την πλούσια δράση του, προκειμένου η περιοχή να αποκτήσει ξανά τη θέση που της αξίζει στην καρδιά και στο μυαλό των Συριανών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειακός σύμβουλος Μάρκος Δαδάος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού και η τοπική σύμβουλος, Ηρώ Στίνη.