Έξι γυναίκες με ισχυρή προσωπικότητα "παρασκευάζουν" το 4ο Κρυμμένο Λουκούμι της Σύρου με γεύση «λίθιου»

Γεύση που υπόσχεται εκρήξεις χαράς

Το κέφι τους ξεχειλίζει, η τρέλα τους ζωγραφίζει και η φαντασία τους «ροκανίζει» ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα στο πιο διασκεδαστικό παιχνίδι δράσης και εξερεύνησης – προπομπό του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής».

Η Μαρία Ρούσου, η Βάσω Παγγού, η Ελπίδα Σαργολόγου, η Πηνελόπη Ασλάνογλου, η Χριστίνα Κελεσίδου και η Τζώρτζια Ρούσσου αποτελούν την Οργανωτική Επιτροπή του 4ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού, που ανέλαβε να σχεδιάσει, να στήσει και να διεκπεραιώσει η περσινή νικήτρια ομάδα «Οι Λίθιοι».

Ο φετινός γύρος επιφυλάσσει στους επίδοξους κυνηγούς πλήθος εκπλήξεων, εμπειριών, κωμικών καταστάσεων καθώς και γνωριμία με την ιστορία της Σύρου. Το παιχνίδι αποτελείται από δραστηριότητες που περιλαμβάνουν επίλυση γρίφων, αποστολές περιήγησης μέσα από κρυμμένα στοιχεία και συμμετοχή σε ευφάνταστες δοκιμασίες που αναστατώνουν το νησί και μεταφέρουν σε κάθε άκρο του το καρναβαλικό πνεύμα.

Ο καθένας μπορεί να φτιάξει τη δική του Λουκουμοομάδα, αποτελούμενη από 8 έως 20 άτομα. Με στόχο τη συνέχιση του Κυνηγιού του Κρυμμένου Λουκουμιού από τις νεότερες γενιές, επιθυμία των διοργανωτών είναι η ένταξη έστω ενός παιδιού ηλικίας 8 έως και 12 ετών στο δυναμικό κάθε ομάδας. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στη σελίδα https://krimenoloukoumi.wordpress.com και θα διαρκέσουν έως 12 Ιανουαρίου 2018.

«Το Λουκούμι κάθε χρόνο ανεβαίνει level»

Τα συστατικά του τοπικού παραδοσιακού γλυκού είναι νερό, ζάχαρη και άμυλο. Ποια είναι όμως τα συστατικά του 4ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού με την υπογραφή των «Λίθιων»; «Η αγάπη για τον τόπο μας, τη Σύρο, το όραμά μας  για τη συνέχιση του θεσμού κ η μεταλαμπάδευσή του στις νεότερες γενιές, η ξεγνοιασιά, το κέφι, το χαμόγελο καθώς και μια σκανδαλιάρικη διάθεση που θα κάνει άνω κάτω το νησί» εξηγεί η -θηλυκού γένους- Οργανωτική Επιτροπή.

Οι πρώτες ιδέες και σκέψεις για τον σχεδιασμό του φετινού παιχνιδιού προέκυψαν με το τέλος του 3ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού και απλά δεν είχαν τέλος.

«Το καλοκαίρι «ο κορμός του» είχε δημιουργηθεί και ξεκινήσαμε δουλειά γεμάτοι όρεξη!!! Το 4ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού θα έχει όπως και τα προηγούμενα, γρίφους σχετικά με την ιστορία του νησιού σε όλους τους τομείς, δοκιμασίες διασκεδαστικές, διαδραστικές και ομαδικές που κύριο στόχο τους έχουν να μας κάνουν όλους να παίξουμε κ πάλι σαν παιδιά. Το Λουκούμι κάθε χρόνο ανεβαίνει level. Έχει ενστερνιστεί στοιχεία από κάθε ομάδα που το έχει διοργανώσει ως τώρα, και ελπίζουμε και εμείς με τη σειρά μας, να προσθέσουμε το δικό μας, ώστε να γίνει το Λουκούμι ένας ακόμη σημαντικός λόγος για να επισκεφθεί κανείς τη Σύρο».

Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια στο φετινό προωθητικό βίντεο του Κυνηγιού, μέσα από πολλές και διαφορετικές ζωντανές καρτ-ποστάλ που αναδεικνύουν την αρχοντιά και την ξεχωριστή ομορφιά της. «Έχουμε προσπαθήσει να εντάξουμε στο παιχνίδι όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία του νησιού μας, της καθημερινότητάς του, της πολυμορφικότητάς του και των επιλογών που μπορεί να σου χαρίσει αν το γνωρίσεις καλά και το αγαπήσεις, όπως εμείς».

«Η διαφορετικότητά μας αποδίδει καλά στη συνεργασία μας»

Δεν είναι οι Spice Girls, δεν είναι οι Pussycat Dolls, ούτε και οι Hi-6, αλλά είναι τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του 4ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού που ένωσαν της δυνάμεις τους για να ξεσηκώσουν τη Σύρο. «Καθεμιά μας δραστηριοποιείται σε διαφορετικό τομέα, καθεμιά έχει ισχυρή γνώμη και άποψη, καθεμιά έχει αναλάβει το δικό της κομμάτι στο στήσιμο του παιχνιδιού και όλες μαζί, συμπεριλαμβανομένων και των υπολοίπων μελών της ομάδας μας (Βιβή, Θάνος, Σίσσυ, Αντώνης και η 11χρονη Μαριάννα), που χωρίς αυτούς η ολοκλήρωση του εγχειρήματός μας θα ήταν αδύνατη, συνεργαζόμαστε για την υλοποίησή του. Δύσκολο να το πιστέψει κανείς, θα μας πείτε, ίσως και ακατόρθωτο για άλλους, αλλά για την ομάδα μας, αυτή η διαφορετικότητά μας είναι που μας κάνει να ξεχωρίζουμε και αποδίδει καλά στη συνεργασία μας».

Τι συμβουλεύουν οι 6 κυρίες και δεσποινίδες όσους επιθυμούν να κυνηγήσουν και να κάνουν δικό τους το κρυμμένο λουκούμι; «Φτιάξτε την ομάδα που σας αρέσει, επιλέξτε την αμφίεση που θα σας χαρακτηρίζει όλες τις ημέρες του Κυνηγιού, οι φωτογραφίες σας θα είναι πιο ευφάνταστες έτσι κ η παρουσία του Λουκουμιού πιο αισθητή σε όλο το νησί, μοιράστε αρμοδιότητες για να δουλεύετε πιο γρήγορα και πιο συντονισμένα, η ομάδα σας καλό είναι να αποτελείται από άτομα με ποικιλία γνώσεων, εμπειριών και ηλικίας, αλλά πάνω απ’ όλα  να έχει κέφι και διάθεση να παίξει, να τρέξει, να αυτοσχεδιάσει, να αναζητήσει και να κυνηγήσει, μέχρι την εύρεσή του, το Κρυμμένο Λουκούμι, που φέτος, έχει γεύση Λίθιου».

Γεύση άκρως αντικαταθλιπτική, γεύση που υπόσχεται, με τις αλυσιδωτές της αντιδράσεις,  να χαρίσει εκρήξεις χαράς και γέλιου σε όλο το νησί .