Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυκόνου φόρεσε τα γιορτινά της

«Ταξίδι στον Χριστουγεννιάτικο Παραμυθόκοσμο»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 11η συνεχόμενη χρονιά η Παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μυκόνου, η οποία φέτος προσκάλεσε τους μικρούς φίλους της σε ένα μοναδικό «ταξίδι στον Χριστουγεννιάτικο Παραμυθόκοσμο».

Τον χειμώνα στη Μύκονο, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πλέον, πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να μείνουν στο νησί και να περάσουν τις γιορτές εντός των τειχών. Μικροί και μεγάλοι «διψούν» για εκδηλώσεις που θα τους βάλουν στο κλίμα της εποχής.

Η επιθυμία των κατοίκων του για κάτι διαφορετικό, ευχάριστο και άκρως εορταστικό, φάνηκε από το αδιαχώρητο που επικράτησε τόσο μέσα στον χώρο της Βιβλιοθήκης όσο και έξω από αυτήν. Ο καιρός συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε παιδιά και γονείς έσπευσαν να διασκεδάσουν με την ψυχή τους για πολλές ώρες και να περάσουν μια υπέροχη βραδιά που θα τους μείνει αξέχαστη.

Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες απήλαυσαν μια καταπληκτική παράσταση από κουκλοθέατρο με θέμα: "Ο παπουτσής και τα ξωτικά!". Τα παιδιά ζωγράφισαν χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές, έκαναν χειροτεχνίες, face painting και παρακολούθησαν ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο σκετς επιμελημένο από τους "βοηθούς - ξωτικά" του Άη – Βασίλη. Στη συνέχεια, τα παιδιά υποδέχτηκαν τον πρωταγωνιστή των Χριστουγέννων, ξεσηκώνοντας με τις χαρούμενες φωνές τους όλη τη Χώρα.

Ο Άγιος Βασίλης, αφού έδωσε στα παιδιά τα δώρα τους, βοήθησε τους παρευρισκόμενους να αφήσουν όλοι μαζί στον ουρανό το Μεγάλο Μπαλόνι των Ευχών, με τις ευχές των παιδιών για τα Χριστούγεννα. Ακολούθησαν κληρώσεις δώρων για πάρα πολλούς τυχερούς.

Ενώ τα παιδιά απολάμβαναν όλες αυτές τις δραστηριότητες οι γονείς τους χαλάρωναν με εορταστική μουσική και με πεντανόστιμα κεράσματα. Η Βιβλιοθηκονόμος του Δήμου Μυκόνου, Βασιλική Νικηφορίδου, ευχαρίστησε ολόψυχα τους ανθρώπους ( χορηγούς ) που για μία ακόμη φορά στήριξαν αυτή την προσπάθεια και βοήθησαν τη δομή να προσφέρει κάτι διαφορετικό στην κοινωνία της Μυκόνου.