Συνέντευξη τύπου για το 4ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού

Τσάι, λουκούμι και συμπάθεια

Σε ζεστό και παρεΐστικο κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η ενημέρωση των μικρών και μεγάλων «λαγωνικών», που θα κυνηγήσουν προσεχώς το 4ο Κρυμμένο Λουκούμι, λαμβάνοντας μέρος στο πιο διασκεδαστικό παιχνίδι δράσης, αλλά και γνώσης γύρω από την ιστορία της Σύρου.

Η Συνέντευξη Τύπου της Λουκουμοεπιτροπής των «Λίθιων», οι οποίοι αναδείχθηκαν νικητές της περυσινής διοργάνωσης, φιλοξενήθηκε στο σαλόνι του Αρχοντικού Κοή, που παραχωρήθηκε ευγενώς στην ομάδα από τον κ. Σταύρο Κοή.

Η Μαρία Ρούσσου, η Βάσω Παγγού, η Ελπίδα Σαργολόγου, η Πηνελόπη Ασλάνογλου και η Χριστίνα Κελεσίδου, μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, που συμπληρώνει η Τζώρτζια Ρούσσου, υποδέχτηκαν με χαρά και ευχές για μία καλή χρονιά, τους εκπροσώπους των ομάδων που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στο φετινό Κυνήγι.

Φτιάξτε τη δική σας ομάδα

Η υποβολή των αιτήσεων ολοκληρώνεται την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου και ώρα 23:59. Μέχρι τότε, όσοι επιθυμούν να φορέσουν τα αθλητικά τους και να τρέξουν, να ψάξουν και να βρουν το κρυμμένο λουκούμι έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν τη δική τους ομάδα, που θα πρέπει να αποτελείται από 8 έως 20 άτομα και να έχει έναν αρχηγό (από 16 ετών και άνω) και έναν υπαρχηγό.

Πρόταση της Λουκουμοεπιτροπής είναι η συμμετοχή ενός τουλάχιστον παιδιού σε κάθε ομάδα αλλά και ατόμων διαφόρων ηλικιών με γνώσεις πάνω σε ποικίλα θέματα και διάθεση να οργώσουν το νησί και να περάσουν όσο καλύτερα γίνεται.

Το 4ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού ξεκινάει την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 στις 19:00, στον Κινηματογράφο Παλλάς, όπου θα γίνει η ταυτόχρονη παράδοση των γρίφων στους αρχηγούς των ομάδων κα η διεξαγωγή της εναρκτήριας δοκιμασίας. Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 11:30, οι ομάδες θα δώσουν ραντεβού στο αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου για την πρώτη δοκιμασία τους, ενώ η δεύτερη θα λάβει χώρα την επόμενη ημέρα στην Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία. Το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 20:00 στην Αίθουσα Βάτη όπου θα ανακοινωθεί ο φετινός νικητής, που θα ανοίξει τις παρελάσεις του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» 2018 και θα αναλάβει τη διοργάνωση του επόμενου Λουκουμιού. Μετά το πέρας της απονομής, θα ακολουθήσει το καθιερωμένο πάρτι στο Centro, που με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε η περυσινή νικήτρια ομάδα «Λουκουμόσκονη».

Βραβείο – έκπληξη

Την κατασκευή του φετινού βραβείου, που θα είναι «έκπληξη» για όλους, ανέλαβαν με ενθουσιασμό οι ωφελούμενοι του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ Ερμούπολης, με τη βοήθεια και καθοδήγηση των εκπαιδευτών, Μόσχας Κοντορούση, Στέλλας Γιαλόγλου και Ελευθερίας Βιτάλη, οι οποίες αγκάλιασαν θερμά την όλη προσπάθεια.

Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν όλους τους χορηγούς και τους φορείς που συμμερίστηκαν την τρέλα και τη δημιουργικότητά τους, απευθύνοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, στην κ. Άντζυ Νομικού για την προβολή του Λουκουμιού και εκτός Σύρου, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποσειδωνίας «Ο Ποσειδών» και το animasyros.

Αμέσως μετά τη συνέντευξη, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ζεστό τσάι, φρεσκότατο λουκουμάκι και να βγάλουν τις αναμνηστικές φωτογραφίες τους μπροστά από το banner του παιχνιδιού.