Το 4ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού έκανε «άνω κάτω» το Σαββάτο και την Κυριακή μας

Οι «Λίθιοι» της διασκέδασης

Είπαν ότι θα το κάνουν και τήρησαν την υπόσχεσή τους. Οι κυρίες και δεσποινίδες των «Λίθιων» που διοργανώνουν το 4ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού στη Σύρο έκαναν το νησί άνω κάτω με τις ευρηματικές δοκιμασίες και τους ευφάνταστους γρίφους που εμπνεύστηκαν και παρέδωσαν στους 245 Λουκουμοκυνηγούς του φετινού γύρου.

Σε τηλεπαιχνίδι γνώσεων έμοιαζε μια βόλτα στην Ερμούπολη, το πρωί του περασμένου Σαββάτου, καθώς οι 14 Λουκουμοομάδες ξεχύθηκαν σε δρόμους, σοκάκια και καταστήματα, ζητώντας τη βοήθεια φίλων, περαστικών και επιχειρηματιών προκειμένου να λύσουν το «παζλ» της 1ης Δοκιμασίας με τίτλο «Άνω κάτω το Σαββάτο».

Με σημείο εκκίνησης το αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να εξερευνήσουν τα σοκάκια της πόλης και να ανακαλύψουν τα σημεία που θα τους έδιναν τα στοιχεία «κλειδιά» για τον τερματικό σταθμό και τόπο συνάντησή τους, το Θέατρο Απόλλων.

«Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα», «Ρούνι - Ρούνι - Ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι», «Μα η ζωή μου είναι άχαρη… τσίχλα δίχως ζάχαρη» και εννιά ακόμα γρίφοι έβαλαν τις ομάδες σε σκέψη, οι οποίες ρώτησαν, έψαξαν, έτρεξαν και συνέλεξαν τα απαραίτητα στοιχεία, αποδεικνύοντας πόσο καλά λαγωνικά είναι.

Μουσικοχορευτική βραδιά στο Θέατρο Απόλλων

Τους συμμετέχοντες υποδέχτηκε στο Θέατρο «Απόλλων» η Οργανωτική Επιτροπή των «Λίθιων», η οποία αφού συνεχάρη τους παίκτες για το ζήλο, την όρεξη και πάνω από όλα τη μαχητικότητά τους, ανακοίνωσε την έξτρα δοκιμασία με τίτλο «Κι ας μας αντέχει η σκηνή, θα φανεί στο χειροκρότημα».

Μεγάλοι πρωταγωνιστές της μουσικοχορευτικής αυτής βραδιάς, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 20:30, στο Θέατρο Απόλλων, θα είναι όλες οι ομάδες του Κυνηγιού, που καλούνται να παρουσιάσουν από ένα τραγούδι.

Τη βραδιά θα ανοίξει η ομάδα των Λίθιων, η οποία δοκίμασε τις ερμηνευτικές και όχι μόνο ικανότητές της με το τραγούδι «Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά». Η ιστορική αυτή στιγμή οπτικοποιήθηκε, καταγράφηκε και διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες για να κατανοήσουν το πνεύμα αυτής της θεότρελης δοκιμασίας, μέσα από την οποία θα ξεδιπλώσουν όλο το ταμπεραμέντο τους.

Κατόπιν κλήρωσης, η κάθε ομάδα έλαβε από ένα τραγούδι, το οποίο θα παρουσιάσει επί σκηνής του ιστορικού θεάτρου με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Κάθε Λουκουμοομάδα θα εκπροσωπείται από 2 έως 10 άτομα, ενώ έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει και σκηνικά αντικείμενα κατά τη διάρκεια του performance, με δική της ευθύνη. Οι συμμετέχοντες θα βαθμολογηθούν για τη φαντασία, το κέφι και την ευρηματικότητά τους.

Τα τραγούδια που θα ακουστούν και θα δραματοποιηθούν έχουν άρωμα ελληνικού κινηματογράφου και όχι μόνο: «Το μάμπο το μπραζιλέρο», «Το πετεινάρι», «Τράβα μπρος», «Η Κουτσομπόλα», «Έχω ένα μυστικό», «Ο Μπακαλόγατος», «Η Σουλτάνα η Φωφώ», «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Ήταν κάποιος άνθρωπος», «Ο άντρας που θα παντρευτώ», «Φούστα Κλαρωτή», «Έχω στενάχωρη καρδιά», «Δύο αδερφάκια είμαστε» και ο «Γλάρος». Η δοκιμασία είναι ανοιχτή στο κοινό, ωστόσο προτεραιότητα θα δοθεί στα μέλη των ομάδων, που έχουν και το ειδικό καρτελάκι του 4ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού.

Το μωσαϊκό της επιτυχίας χτίζεται «λιθαράκι-λιθαράκι»

Η Λουκουμοεπιτροπή δεν θα μπορούσε, φυσικά, να λείψει από την έναρξη του 4ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Πλατεία Μιαούλη. Τέσσερα εκ των έξι μελών της ανέβηκαν στη σκηνή και μίλησαν για τους γρίφους και τις δοκιμασίες του φετινού παιχνιδιού, που προετοίμαζαν από τον Μάρτιο του 2017, αμέσως μετά τη νίκη των «Λίθιων» στο 3ο Λουκούμι.

«Ένα χρόνο τώρα έχουμε ξεσκονίσει το νησί, έχουμε διαβάσει αρκετά, τρέξαμε, περπατήσαμε, λουκουμοσκονιστήκαμε κι εμείς, φτιάξαμε τα τεφτέρια μας και καθίσαμε να οργανώσουμε το Κυνήγι» ανέφεραν χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι οι γρίφοι τους δεν είναι εύκολοι, αλλά απαιτούν χρόνο από τους 245 Λουκουμοκυνηγούς για να τους λύσουν εντός της προβλεπόμενης ώρας.

Σημειώνεται ότι, χθες το πρωί η «γλύκα» μεταφέρθηκε στην Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία για τη 2η δοκιμασία του Λουκουμιού με τίτλο «Μένουμε πάντα παιδιά». Οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε μπαλονομαχίες και αυγομαχίες, έπαιξαν μπόουλινγκ, έβαλαν την ουρά του γαϊδάρου στη θέση της και πάνω από όλα, διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Η τελετή λήξης του 4ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού, που εντάσσεται στο πρόγραμμα του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» 2018 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, στις 20:00, στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη».  Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το καθιερωμένο party στο Centro Stage.