Ευρηματικότητα, πρωτοτυπία και άρωμα παλιού ελληνικού κινηματογράφου στη μουσικοχορευτική βραδιά του 4ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού

Μακράν η πιο διασκεδαστική δοκιμασία

Χαρακτηριστικά ενσταντανέ αγαπημένων ταινιών από τον κλασικό ελληνικό κινηματογράφο παρουσίασαν στη σκηνή του Θεάτρου Απόλλων οι ομάδες του 4ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού, υπογράφοντας με την ευρηματικότητα, την πρωτοτυπία και το κέφι τους την πιο διασκεδαστική και επιτυχημένη δοκιμασία στην ιστορία του παιχνιδιού, η οποία έχει όλα τα φόντα για να καθιερωθεί ως θεσμός.

Η μουσικοχορευτική βραδιά που εμπνεύστηκε και διοργάνωσε η ομάδα των «Λίθιων» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, παρουσία συμμετεχόντων και φίλων του «Λουκουμιού», οι οποίοι κατέκλυσαν το ιστορικό θέατρο της Ερμούπολης, εμψυχώνοντας και αποθεώνοντας τις ομάδες με το θερμό χειροκρότημά τους.

Η εκδήλωση άνοιξε με το τραγούδι «Μια μέρα μιας Μαίρης» του Λουκιανού Κηλαηδόνη από τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του «Κυνηγιού», Ελπίδα, Χριστίνα, Πηνελόπη και Τζώρτζια, οι οποίες υποδύθηκαν την Μαίρη Παναγιωταρά, δίνοντας με τις γόβες, τις χρωματιστές φούστες τους και τα εμπνευσμένα από τα ‘50s χτενίσματά τους έναν pin-up αέρα στην Ελληνίδα εργαζόμενη μητέρα και καλή νοικοκυρά.

Ήτανε κάποιος γλάρος που είχε ένα μυστικό

Μεγάλη «πρωταγωνίστρια» της βραδιάς, εκτός από τις ομάδες, ήταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη, τέσσερα τραγούδια της οποίας δραματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας, θυμίζοντάς μας μερικές από τις πιο αστείες σκηνές του ελληνικού κινηματογράφου.

Η αρχή έγινε από τους «Λουκούμ τζερτζελέ» με την χορταστική μαντινάδα «Ήτανε κάποιος άνθρωπος» από την ταινία «Η Νεράιδα και το Παλικάρι». Ο Μανούσος Βροντάκης και η κόρη του Φουρτουνάκη, το Κατερινιώ, αντάλλαξαν λόγια βαριά με τη συνοδεία κριτικής λύρας, όσο το Λενιώ συνέχιζε ανενόχλητο να τιμά το μπουφέ των αρραβώνων της.

Η Αλίκη και οι ναύτες της (Παραδοσιακά Λουκουμάκια) αγκυροβόλησαν το καράβι τους στη σκηνή του Θεάτρου Απόλλων και μας «τραγούδησαν» το «Τράβα Μπρος». Η «πρωταγωνίστρια» μάλιστα δε δίστασε να κατέβει και στην πλατεία για να πλανέψει με τα σκέρτσα της ανυποψίαστους θεατές που θα μπορούσαν να ενισχύσουν το στόλο της.

Από την «Αλίκη στο ναυτικό» ήταν και το τραγούδι που ανατέθηκε στο «Τρελολούκουμο». Τα μέλη της ομάδας κλήθηκαν να παρουσιάσουν τον «Γλάρο» σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι, ο οποίος εμφανίστηκε στη σκηνή, κάνοντας νάζια στη βάρκα τη «μικρή τη Χιονάτη».

Το κεφάλαιο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» έκλεισε με το «Έχω ένα μυστικό» από «Εκείνους τους Ζαβούς» οι οποίοι αναπαράστησαν ξεκαρδιστικά τη σκηνή από το «Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο», όπου η Λίζα Παπασταύρου, λίγο μετά τις «πεταλούδες πράσινες, κόκκινες και κίτρινες» που άρχισε να βλέπει δια της ράβδου, εκφράζει μέσω της μουσικής τον έρωτά της για τον καθηγητή της, Πάνο Φλωρά.

Θέλω να τα ξέρω όλα

Πιο κοντά στο θέατρο, έφεραν το κοινό οι παρουσιάσεις των ομάδων «Sherlouk Holmes» και «Καντηνέλοι». Οι πρώτοι μας μετέφεραν στο «6ο Πάτωμα» του Alfred Jarry με την «Κουτσομπόλα» του Σταμάτη Κραουνάκη και οι δεύτεροι σε μια λαϊκή γειτονιά του ’60 με τις «Θαλασσιές τις Χάντρες» που ερμήνευσε πρώτος ο Δημήτρης Χορν. Μια παρωδία των τηλεοπτικών talent show παρουσίασαν οι «Ωραίοι έχουν χρέη», μέλος των οποίων βρέθηκε ενώπιον μίας τριμελούς κριτικής επιτροπής για να ερμηνεύσει τη «Σουλτάνα τη Φωφώ».

«Βίβα» Ρένα

Ανάστατο έκανε το κοτέτσι ο «Κλαρινοπετεινός» της «Λουκουμόσκονης» ο οποίος δραματοποίησε και χόρεψε το «Πετεινάρι» σε μουσική του Γιώργου Κατσαρού. Η φωνή της Ρένας Βλαχοπούλου «ξαναχτύπησε» με το «Έχω στενάχωρη καρδιά» του Μίμη Πλέσσα, το οποίο παρουσίασαν τα «Βαρήκοα κοάλα» σε μια πιο gothic εκδοχή.

«Οι κουμπάροι και οι φίλοι τους» το έκαψαν με το «Μάμπο το μπραζιλέρο» και στη συνέχεια οι «Γοργόνες» μας εξήγησαν πώς θέλουν να είναι το «λουκουμοπαλίκαρο» που θα παντρευτούν.  

Με το ποδήλατό τους έσκασε στη σκηνή ο Μπακαλόγατος – Ζήκος των «Miss Marple» και η «Ό,τι να ‘ναι team» επανέφερε στη μόδα τη «Φούστα Κλαρωτή και το γαρύφαλλο στο αυτί» από την ταινία «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο».

Σημειώνεται ότι, στη δοκιμασία δε συμμετείχε η ομάδα «Estrellas», στην οποία είχε ανατεθεί το τραγούδι «Δύο αδερφάκια είμαστε».

Τα μέλη των «Λίθιων» συνεχάρησαν όλες τις ομάδες για το κέφι και τις καλαίσθητες παρουσιάσεις τους και ευχαρίστησαν τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης για την παραχώρηση του Θεάτρου «Απόλλων».

Σημειώνεται ότι, η τελετή λήξης του 4ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού, πραγματοποιήθηκε χθες στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη». Η νικήτρια ομάδα η οποία θα ανοίξει τις παρελάσεις του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» 2018 θα ανακοινωθεί στο επόμενο φύλλο της «Κοινής Γνώμης».