Με τρελά γκάζια η παρέλαση των καρναβαλικών ομάδων στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου

Δεν κάνει κρύο στο Συριανό Καρναβάλι...!!!

Ραντεβού αύριο το απόγευμα στη μεγάλη παρέλαση των αρμάτων στην Ερμούπολη

Το κέφι χτύπησε κόκκινο την πρώτη ημέρα των καρναβαλικών παρελάσεων στη Σύρο με τους συμμετέχοντες να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι, το Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής» αξίζει δικαιωματικά μία θέση ανάμεσα στα καλύτερα καρναβάλια σε όλη την Ελλάδα.

Το βράδυ του Σαββάτου, τα σοκάκια του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου πλημμύρισαν από κόσμο, έτοιμο να υποδεχτεί τις φετινές ομάδες που θα συμβάλλουν με τη χαρά, τον ενθουσιασμό, τα ευρηματικά θέματά τους και πολλές ακόμη εκπλήξεις, στην απογείωση και των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Αψηφώντας το κρύο, οι καρναβαλικές ομάδες κατάφεραν να ξεσηκώσουν κατοίκους και επισκέπτες της Σύρου, αποσπώντας το θερμότερο χειροκρότημά τους. Μεταξύ αυτών και η ομάδα από την πόλη Grillon της Γαλλίας, η οποία συμμετέχει με θέμα «Τα Δίδυμα», βασισμένα στην αδελφοποίησή της με τον πρώην Δήμο Άνω Σύρο.

Τη βραδιά παρουσίασαν η Μαριάννα Βακονδίου και ο Γιώργος Ρούσσος, οι οποίοι φέτος μεταμφιέστηκαν σε Πεντάμορφη και Τέρας (μετά το transformation) και παρέσυραν το κοινό με τα ζωντάνια αλλά και το λεκτικό παιχνίδι με τους καρναβαλιστές. Τις στολές των παρουσιαστών έραψε και επιμελήθηκε η Μαργαρίτα Βουτσίνου. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού, η οποία προσκάλεσε τους παρευρισκόμενους στην κορύφωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων, την αυριανή μεγάλη καρναβαλική παρέλαση των ομάδων μετά των αρμάτων τους στην Ερμούπολη.

Αμέσως μετά την παρέλαση, ακολούθησε η αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου των Ζεϊμπεκιών από το παραδοσιακό εργαστήρι «Άρωμα Παράδοσης». Φασολάδα αλλά και κρασί περίμενε τους επισκέπτες στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου της Άνω Σύρου.