Κέφι και χορός στην Άνω Σύρο υπό το φως της Πανσελήνου

Η παράδοση στα χέρια άξιων συνεχιστών

Η μουσική ένωσε τις καρδιές κατοίκων και επισκεπτών της Σύρου, που για μία ακόμη φορά έπιασαν μία θέση στα σκαλάκια, σκαρφάλωσαν στις ταράτσες και κατέκλυσαν κάθε γωνιά της πλατείας Βελισσάριου Φρέρη στην Άνω Σύρο για να απολαύσουν όλοι μαζί όμορφες μελωδίες από τον Αντώνη Κονσολάκη και τον Γρηγόρη Λούβαρη, κάτω από το φως της πανσελήνου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Σύρου και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός».

Το κοινό τραγούδησε, χόρεψε, κεράστηκε λουκουμάκια αλλά και άφθονο τσίπουρο που άναψε τα αίματα, αλλά και το κέφι. Από τις ομορφότερες στιγμές της βραδιάς ήταν οι παραγγελιές μικρών παιδιών προς τους μουσικούς, που δε δίστασαν να χορέψουν μπροστά στα μάτια όλων των παρευρισκομένων, αποδεικνύοντας ότι οι παραδόσεις του τόπου μας βρίσκονται σε καλά χέρια.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, Ανδρέας Γιαλόγλου, οι οποίοι συνεχάρησαν την «ψυχή» του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου, Μπάμπη Κουλούρα για τις άξιες πρωτοβουλίες του.

Σημειώνεται μάλιστα, πως ο πρόεδρος του Συλλόγου έλαβε τα εύσημα και πολλών μόνιμων παραθεριστών του νησιού που για περισσότερο από δέκα χρόνια, παρακολουθούν πιστά τις εκδηλώσεις του και δε λείπουν από κανένα γλέντι.