Ο Άγιος Βασίλης επέστρεψε κεφάτος και χαμογελαστός στο Σπίτι του στην Ποσειδωνία

Εκεί όπου το παραμύθι συναντά την πραγματικότητα

Με χαρά και ενθουσιασμό μικροί και μεγάλοι υποδέχτηκαν τον Άγιο Βασίλη στον παραμυθένιο χώρο της Έπαυλης Τσιροπινά στην Ποσειδωνία, που για έβδομη συνεχή χρονιά έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρκο, όπου κάθε παιδικό όνειρο φωλιάζει.

Την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων στο «Σπίτι του Άη-Βασίλη», που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποσειδωνίας «Ο Ποσειδών» με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σηματοδότησε η Παιδική – Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων.

Τα μέλη του συνόλου, που διευθύνει ο κ. Νίκος Ρούσσος, παρουσίασε εννέα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από όλη την Ελλάδα, συνοδεία των μουσικών: Σωτηρίας Δαρζέντα (πιάνο), Βασιλικής Κεχαγιόγλου (πιάνο-φλογέρα-τουμπερλέκι), Άρτεμης Λουκίτς (κιθάρα), Βασιλικής Μπάου (ακορντεόν) και Λένας Μώτου (πιάνο).

Αμέσως μετά, ακολούθησαν κάλαντα και παραδοσιακοί χοροί από το Σύλλογο Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου “Ο Εύξεινος Πόντος” καθώς και προβολή παιδικής ταινίας.

Πλήθος συμμετοχών και εκπλήξεων

Σημειώνεται ότι στο φετινό πρόγραμμα, που θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018, συμμετέχουν επίσης το Μουσικό Εργαστήρι «Το τρεχαντηράκι της Ελπίδας», ο Λαογραφικός – Χορευτικός Όμιλος «η σοφία της παράδοσης», η Ομάδα Αφηγητών ΠαραμυθιαΖΩ, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Σύρου, ο Κοινωνικός Επιμορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινίων, ο Σύλλογος Πελοποννησίων Σύρου, οι Πρόσκοποι Σύρου, το Εργαστήρι Φύσις, το Δίκτυο Εικαστικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σύρου, το Άρωμα Παράδοσης Σύρου και το Τμήμα Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής του ΔΙΕΚ Σύρου.

Ξεχωριστή θέση στο «Σπίτι του Άη-Βασίλη» κατέχει και το Εργαστήρι των Ξωτικών, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 16:30 έως 19:30.

Σημειώνεται ότι, όλες οι ζωγραφιές ελεύθερου σχεδίου που θα δημιουργήσουν τα παιδιά κατά τη διάρκεια των πρώτων τεσσάρων ημερών θα συμμετέχουν σε διαγωνισμό ζωγραφικής. Θα υπάρχουν τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες (έως 4 ετών, 5-6 ετών, 7-9 ετών και 10-12 ετών) και η καλύτερη ζωγραφιά κάθε κατηγορίας, θα βραβευτεί από τον Άγιο Βασίλη.

Το πνεύμα φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης αγγίζει τις ψυχές όλων μας! Γι’ αυτό και στο Σπίτι του Άη-Βασίλη συγκεντρώνουμε φέτος παιχνίδια και είδη ρουχισμού για τη Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου. Χαρίζουμε τα παιχνίδια και τα ρούχα που δεν χρειαζόμαστε πια και γεμίζουμε απλόχερα τη Στέγη με αγάπη.