Αναζήτηση κρυμμένων λουκουμιών στην Έπαυλη Τσιροπινά και τρικούβερτο γλέντι στον «Άγιο Παύλο»

Κυριακή στο χωριό

  • Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου, 2019 - 06:17
  • /   Eνημέρωση: 27 Φεβ. 2019 - 3:01
Φωτό: Λουκία Ρούσσου (Εστίαση)

Το «Λουκούμι» ποτέ δε «μασάει», δεν το σκιάζει καταιγίδα καμιά. Γι’ αυτό και οι φετινοί Λουκουμοθήρες δεν πτοήθηκαν από την «Ωκεανίδα» και πέρασαν την Κυριακή τους στο χωριό της Ποσειδωνίας, αναζητώντας κρυμμένα λουκούμια και… λουκουρούμια.

Η δεύτερη δοκιμασία του 5ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού, που διοργανώνουν «Εκείνοι οι Ζαβοί», στο πλαίσιο του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» 2019, διεξήχθη στην Έπαυλη Τσιροπινά με την πολύτιμη βοήθεια του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας «Ο Ποσειδών».

Στο παιχνίδι συμμετείχαν δέκα μέλη από κάθε ομάδα, τα οποία κλήθηκαν να εντοπίσουν τα κρυμμένα λουκούμια που ήταν σκορπισμένα στον περίγυρο της Έπαυλης και του Ποιμαντικού Κέντρου «Άγιος Παύλος» και να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα μπορούσαν σε ένα τσαντάκι που τους δόθηκε. Ο χώρος όπου διεξαγόταν η δοκιμασία είχε περιοριστεί με κορδέλες και οι ομάδες έπρεπε να παραδώσουν τα τσαντάκια τους έως τις 2 το μεσημέρι. Παρόλο που ο καιρός δεν ήταν ιδανικός, οι ομάδες ρίχτηκαν με πάθος στο κυνήγι και σε λιγότερο από μια ώρα, ο χώρος είχε καθαριστεί από λουκούμια και λουκουρούμια. Τα τσαντάκια παραδόθηκαν στους διοργανωτές και σφραγίστηκαν.

Κυνήγι χωρίς φόβο, αλλά με πάθος

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού, ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι στον Αγ. Παύλο με φαγητό και ζωντανή μουσική που βοήθησε τους συμμετέχοντες να δυναμώσουν και να ζεσταθούν. Οι «Ζαβοί» ευχαρίστησαν θερμά όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές του «Κυνηγιού», χωρίς τη βοήθεια των οποίων δεν, η εκδήλωση δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Ανάμεσα σε αυτούς που φρόντισαν να ικανοποιήσουν το στομάχι των Λουκουμοομάδων ήταν και οι εκπαιδευόμενοι του Τμήματος Μαγειρικής του ΔΙΕΚ Σύρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μακαρόνια, σούπα και σαλάτα που περίσσεψαν από το γλέντι, μοιράστηκαν στα τρία γηροκομεία του νησιού και στη Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου, εκ μέρους των διοργανωτών και όλων των συμμετεχόντων.

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019, οι αρχηγοί των ομάδων θα παραδώσουν τους λυμένους γρίφους, ενώ θα διεξαχθεί η τελική δοκιμασία με τίτλο «Αβάντι ντο φα φα φα…» στο Θέατρο Απόλλων. Το όνομα της νικήτριας ομάδας θα ανακοινωθεί το επόμενο βράδυ, στον Πολυχώρο Plaza με ελεύθερη είσοδο για Λουκουμοκυνηγούς «μαθητές» και φίλους.  «Εκείνοι οι Ζαβοί» και το συγκρότημα 48 ώρες μας υπόσχονται μία αξέχαστη βραδιά.

Το βραβείο κατασκεύασαν και φέτος οι εκπαιδευόμενοι του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Σύρου – Ερμούπολης, καταθέτοντας πολλή αγάπη, φαντασία, δημιουργικότητα και ψυχή.