Ενημέρωση από τη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου

Στη μπύρα MIKÒNU με τη Λέσχη Γαστρονομίας

  • Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2019 - 09:56

Τετάρτη βράδυ, στο ζυθοποιείο των μικρών θαυμάτων για μια γευστική εμπειρία μοναδική. 

Η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου, συνεχίζοντας για πέμπτο χρόνο το ταξίδι της στον κόσμο των γεύσεων πιάνει λιμάνι σε μια ακόμα γευστική εμπειρία. 
Στην καρδιά το νησιού σε μια μαγική νησίδα δημιουργίας τρεις νέοι άνθρωποι φτιάχνουν μπύρα αντάξια του ονόματος της Μυκόνου. 

Ο Φεβρουάριος κύλησε με Σοκολάτα στο όνομα του Αγίου, Γάλα με την ευκαιρία που έχουμε πια δικό μας Μυκονιάτικο στο ράφι, Τσικνιστά την Τσικνοπέμπτη και τώρα καθώς μπαινει η Άνοιξη ...Μπύρα Μυκόνου.
Ποιος θα μας το 'λεγε πριν λίγα  χρόνια ό,τι στο ράφι των Super Markets θα είχαμε τέτοιες επιλογές και μάλιστα παραγώμενες εδώ στο νησί.
Συνεχίζουμε την ερχόμενη Τετάρτη 6 Μάρτη (προσοχή αλλαγή ημέρας) με επίσκεψη σε μια σημαντική παραγωγική εγκατάσταση που ξεκίνησε πριν δυο χρόνια στο νησί μας: την Μικροζυθοποιΐα που παράγει την Μπύρα Mikόnu. Θα ενημερωθούμε για την πλήρη δαδικασία παραγωγής, θα δοκιμάσουμε μπύρες, κάποιες εκ των οποίων πειραματικές κατευθείαν από τις δεξαμενες και θα ξεναγηθούμε στον χώρο από τους ίδιους που την παράγουν.
Πρόκειται για νέα παιδιά με γνώση και πάθος για τη δουλειά τους και είμαστε σίγουροι ότι αυτό που θα δούμε, πρώτα θα μας συγκινήσει, δευτερευόντως θα μας κερδίσει και κυρίως θα μας δώσει την εμπειρία της όλης διαδικασίας από το Άλφα ως το Ωμέγα.
Η γευστική δοκιμή δεν θα είναι απλά το Ωμέγα της όλης διαδικασίας, αλλά είμαστε σίγουροι ό,τι το άλλοτε φρουτώδες ή με μια ελαφρά πικράδα, πάντα αρωματικό και γευστικό, πάντα γεμάτο, με σώμα και δροσιά, διαμαντάκι που βγαίνει στο νησί μας, θα μας κερδίσει, κατακτώντας μια θέση στην καρδιά και στην καθημερινότητά μας. Γιατί η μπύρα Mikonu που γεννήθηκε μελετώντας τις ανάγκες και τις συνθήκες της τοπικής αγοράς, ήρθε για να συμπληρώσει ένα κενό, να προσφέρει μια ακόμα ευχαρίστηση, αλλά και να συνοδέψει το φαγητό στο τραπέζι μας. Σε αυτό οι δημιουργοί της δεν έχουν απλά τον τρόπο και τη γνώση, αλλά έχουν και την όρεξη να συνεχίσουν στον δρόμο που έχουν χαράξει από την πρώτη ώρα που ξεκίνησαν να παράγουν μπύρα αντάξια στο όνομα της Μυκόνου.
Το απολαυστικό ταξίδι της Μυκονιάτικης μπύρας καθώς ήδη κερδίζει τις καρδιές ντόπιων και επισκεπτών, καθώς επίσης αφήνει το αφρώδες αποτύπωμά της στο ειδικό κοινό και τους φίλους της μπύρας πανελλαδικά, δεν θα άφηνε ασυγκίνητη τη Λέσχη Γαστρονονίας Μυκόνου.
Άλλωστε όπως έχουμε πει:
"...Παραμένουμε πάντα μια πρωτοπόρα, δυναμική και πάντα ενεργή συλλογικότητα. Αντλούμε έμπνευση και δύναμη από το Κοινόν των Μυκονίων. Λειτουργούμε άτυπα μεν σαν παρέα φίλων, που την συναποτελούμε όλοι όσοι κατοικούμε ή αγαπάμε το νησί της Μυκόνου, μας αρέσει η μαγειρική, η προώθηση των τοπικών προϊόντων και η γνωριμία με γεύσεις και στοιχεία από τις κουζίνες του κόσμου.
Εξακολοθούμε όλα αυτά τα χρόνια να λειτουργούμε σαν …Λέσχη του μηδέν ευρώ, καθώς  στηριζόμαστε στην ψυχή και σώματι συνεισφορά ημών όλων των συμμετεχόντων..."
Μεζέδες για ή και με μπύρα δεκτοί κατά τα γνωστά... στο χέρι τσιμπητά και απολαυστικά!

Το ραντεβού μας ορίζεται για το Εμπορικό Κέντρο "Δήλος", στο Μικροζυθοποιείο Μυκόνου, που βρίσκεται (στο υπόγειο) λίγο πριν την είσοδο του «Ιατρικού Κέντρου Μυκόνου».
Για λόγους άνεσης και καλύτερης επικοινωνίας, ώστε να απαντηθούν ερωτήματα, θα υπάρξουν δυο «ξεναγήσεις» :
η πρώτη αυστηρά στις 6 μμ
Και η 2η στις 7:00 μμ
Συμμετοχή ελεύθερη για όλους.

Θα είναι μια ακόμα γευστική εμπειρία, από αυτές που μας έχει συνηθίσει η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου!
Μην την χάσετε!