Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης

Όλα τα λεφτά... λουλούδια στο Συριανό Καρναβάλι 2019

  • Κυριακή, 10 Μαρτίου, 2019 - 20:34

Ως ένα από τα καλύτερα Καρναβάλια των τελευταίων ετών θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη κατοίκων και επισκεπτών της Σύρου η φετινή διοργάνωση στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, η οποία τα είχε όλα: κέφι, ρυθμό, διάθεση στο κόκκινο, πολλή φαντασία και μοναδικές παρουσιάσεις που κατέβασαν μονομιάς από το βάθρο παλαιότερες performances.

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις των καρναβαλικών ομάδων οι οποίες χρόνο με το χρόνο γίνονται εξπέρ, μεριμνώντας επί σειρά μηνών για τις στολές, τα αξεσουάρ και τα άρματά τους, μέχρι τα τραγούδια, τα χορευτικά αλλά και τις εκπλήξεις που επιφυλάσσουν κάθε φορά στο κοινό, αποδεικνύουν ότι η επιτυχία και η συνεχής αναβάθμιση του Καρναβαλιού, αποτελεί για τη Σύρο προσωπική υπόθεση. Γιατί πολύ απλά, το Συριανό Καρναβάλι είναι συνώνυμο της χαράς και της ξεγνοιασιάς σε μία πόλη που γνωρίζει καλά τι θα πει ψυχαγωγία και πολιτισμός.

Η μαγεία του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» 2019, το οποίο κορυφώθηκε σήμερα το απόγευμα με την καθιερωμένη παρέλαση στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης και σημείο τερματισμού την πλατεία Μιαούλη, οφείλεται κυρίως στο υπέροχο κλίμα, αλλά και στο πάθος των συμμετεχόντων, οι οποίοι αν και χωρισμένοι σε 19 ομάδες, απέδειξαν για πρώτη-ίσως-φορά ότι είναι μια μεγάλη μεγάλη παρέα, η οποία έχει ένα κοινό στόχο, τη διασκέδαση και τίποτα άλλο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:00, με τους μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές να ξεκινούν την πορεία τους από το σημείο της Πυροσβεστικής. Παράλληλα, ο σατιρικός ποιητής και συγγραφέας Γεώργιος Σουρής, που υποδύθηκε και φέτος ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαλάκη του πέρασε με το άρμα του μπροστά από τα πλήθη που είχαν συγκεντρωθεί στην παραλία της Ερμούπολης. Το άρμα επιμελήθηκε ο εικαστικός Γιάννης Δανέλης, τον οποίο μάλιστα αναγνωρίσαμε ως μία πανέμορφη ανθισμένη μαργαρίτα στην ομάδα των Πεζοπόρων Σύρου.

Οι παρουσιαστές του Συριανού Καρναβαλιού, Μαριάννα Βακονδίου και Γιώργος Ρούσσος κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού με τις απολαυστικές ατάκες τους και τις αστείες στιχομυθίες με τα μέλη των καρναβαλικών ομάδων, που είναι πλέον φίλοι τους, δίνοντας την εντύπωση ότι όχι μόνο γίνονται καλύτεροι στο πέρασμα των ετών, αλλά ότι το 2019 ήταν πραγματικά η χρονιά τους.

Το δίδυμο των παρουσιαστών, όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, που μεταφέρουν κάθε φορά το υπέροχο κλίμα που επικρατεί στην καρναβαλική Σύρο, ευχαρίστησαν στο τέλος της βραδιάς ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού.

Σημειώνεται ότι, όλες οι ομάδες παρέλαβαν έπαινο για τη συμμετοχή τους, ενώ μετά τη λήξη του Συριανού Καρναβαλιού, που συνοδεύτηκε με αναμνηστικές φωτογραφίες στα σκαλιά του εμβληματικού Δημαρχείου της Ερμούπολης και βεγγαλικά στον πεντακάθαρο ουρανό, ακολούθησε το καθιερωμένο πάρτι στον πλημμυρισμένο από κόσμο πεζόδρομο της πόλης.

Συνεχής προσθήκη φωτογραφιών