2η Μουσική Βραδιά με Πανσέληνο στους Αγίους Αναργύρους της Απάνω Μεριάς

Ρομαντζάδα στην Απάνω Μεριά

Με το φως, τη μαγεία και τη γοητεία της, η Πανσέληνος του Αυγούστου «έλουσε» άλλη μία Μουσική Βραδιά στους Αγίους Αναργύρους στην Απάνω Μεριά.

Κυρίαρχα στοιχεία της εκδήλωσης, που συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Σύρου, με την υποστήριξη της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου, αποτέλεσαν και φέτος η ρομαντική διάθεση, αλλά και η ανάγκη περιπλάνησης του μυαλού μέσα από διαχρονικά τραγούδια, πολλά εκ των οποίων γράφτηκαν με αφορμή το ολόγιομο φεγγάρι.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, κατά τη διάρκεια του οποίου το φεγγάρι βρέθηκε στο απόγειό του, δηλαδή στο πιο απομακρυσμένο σημείο της τροχιάς του από τη Γη.

Το κοινό καλωσόρισε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου, Μπάμπης Κουλούρας, σημειώνοντας πως η Πανσέληνος του Αυγούστου, αν και είναι η μικρότερη πανσέληνος του έτους, έχει το ωραιότερο και πιο έντονο χρώμα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη των Πεζοπόρων Σύρου και του Συλλόγου Πελοποννησίων Σύρου, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Σύρου και Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ, Ιωσήφ Στεφάνου, καθώς και πλήθος κατοίκων και επισκεπτών του νησιού, οι οποίοι παρευρέθηκαν στην Απάνω Μεριά για να δουν την πανσέληνο να ξεπηδά πάνω από τη Δήλο, ακούγοντας όμορφες μελωδίες.

«Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πιο σημαντικές από τα εκλογικά αποτελέσματα»

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Κουλούρας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ. Γιώργο Σιγάλα για την προετοιμασία του χώρου, τον π. Ιωσήφ Πρίντεζη, τους Μικρούς Ξεναγούς της Άνω Σύρου οι οποίοι κάθε καλοκαίρι εισάγουν τους επισκέπτες στα μυστικά και μυστήρια του μεσαιωνικού οικισμού, καθώς και την απερχόμενη Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού για την πολύτιμη βοήθειά της τα τελευταία πέντε χρόνια. Μάλιστα ο κ. Κουλούρας ζήτησε από την κ. Μενδρινού να υποσχεθεί ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του Συλλόγου, υπογραμμίζοντας ότι οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πιο σημαντικές από την εκάστοτε πολιτική πραγματικότητα.

Με τη σειρά της, η αρμόδια Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τον Μπάμπη Κουλούρα για την πολύπλευρα παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της Σύρου και τις επιτυχημένες πρωτοβουλίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου, όπως οι μουσικές βραδιές στην πλατεία Βελισσαρίου Φρέρη, στον Βορνά και τα δύο τελευταία χρόνια, στην Απάνω Μεριά.

«Αυτό που κάνεις, Μπάμπη, είναι να δίνεις αγάπη, οπότε η επιτυχία σε ό,τι καινούριο κι αν επιχειρήσεις, είναι δεδομένη», ανέφερε εμφανώς συγκινημένη η κ. Μενδρινού.

Μια φούντωση, μια φλόγα

Στην εκδήλωση έπαιξαν ο Πέτρος Παλαιολόγος, ο Σιδερής Δαρζέντας και ο Δημήτρης Βαρθαλίτης (τραγούδι).

Το χορό έσυραν πρώτοι οι Μικροί Ξεναγοί της Άνω Σύρου με τη Φραγκοσυριανή του μεγάλου Μάρκου Βαμβακάρη, φορώντας το μπλουζάκι του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ», το οποίο ξεκινά σήμερα. Σημειώνεται ότι, τις ημέρες των συναυλιών τα παιδιά θα ξεναγούν το κοινό της μεγάλης μουσικής διοργάνωσης της Καθολικής Επισκοπής Σύρου στον μεσαιωνικό οικισμό. Υπεύθυνη του προγράμματος: Μαίρη Καράβα.