Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

Ερμούπολη συ' σαι αρχόντισσα, κυρία

  • Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου, 2020 - 01:50

Η βροχερή ατμόσφαιρα δεν κατάφερε ούτε λεπτό να σταθεί εμπόδιο στο πνεύμα των εορτών, το οποίο κρατήθηκε ζωντανό, «πλημμυρίζοντας» ξανά το κέντρο της Ερμούπολης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Η ξυλοπόδαρη χιονούλα μαζί με τους φίλους της, τον χιονάνθρωπο και τον Άγιο Βασίλη κράτησαν αμείωτο το κέφι στον πεζόδρομο των οδών Πρωτοπαπαδάκη και Πρωίου, συνομιλώντας και ανταλλάσσοντας ευχές με τους περαστικούς, λίγες ώρες πριν από την ανατολή του νέου έτους.

Μεταξύ αυτών που περιπλανήθηκαν στο ιστορικό κέντρο, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας, συνοδευόμενος από Αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους. Οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής απηύθυναν ευχές προς τους επιχειρηματίες και τον κόσμο και φωτογραφήθηκαν στον στολισμένο πεζόδρομο.

Τους μικρούς φίλους διασκέδασαν με τη σειρά τους τα ξακουστά «Καλικαντανάκια», τα οποία συνέχισαν τις «γλυκές σκανταλιές» τους μπροστά από το πρατήριο των Αρτοποιημάτων Ντάνος, καλώντας τα παιδιά να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στη ζαχαροπλαστική αλλά και να βάψουν τα πρόσωπά τους με γιορτινά χριστουγεννιάτικα σχέδια από την Πέρσα Παύλου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αρκετά παιδιά αλλά και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, όπως το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, επισκέφτηκαν το Δημαρχιακό Μέγαρο για να τραγουδήσουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Δήμαρχο Νίκο Λειβαδάρα και τους συνεργάτες του.