Διαδικτυακή προβολή κορυφαίων στιγμών του «Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού» από την τελευταία νικήτρια ομάδα του παιχνιδιού «Λουκουμόσκονη»

Φέτος δεν θα το κυνηγήσουμε, θα το θυμηθούμε

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ομάδες συμμετεχόντων αλλά και φίλων του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» ξεσκόνιζαν τις γνώσεις τους, επιστράτευαν το αστυνομικό τους δαιμόνιο και όργωναν κάθε γωνιά της πρωτεύουσας των Κυκλάδων για να ξετρυπώσουν έναν «θησαυρό» με αμύθητη γλύκα.

Από το 2015, το Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα για τις μεγάλες καρναβαλικές εκδηλώσεις στο νησί της Σύρου. Μικροί και μεγάλοι λαμβάνουν μέρος σε ένα μοναδικό παιχνίδι δράσης, εξερεύνησης και διασκέδασης που επιφυλάσσει στους επίδοξους κυνηγούς πλήθος εκπλήξεων, εμπειριών, κωμικών καταστάσεων καθώς και γνωριμία με την ιστορία της Σύρου.

Το παιχνίδι περιλαμβάνει επίλυση γρίφων, αποστολές περιήγησης μέσα από κρυμμένα στοιχεία και συμμετοχή σε ευφάνταστες δοκιμασίες που αναστατώνουν το νησί και μεταφέρουν σε κάθε άκρο του το καρναβαλικό πνεύμα.

Ο καθένας μπορεί να φτιάξει τη δική του ομάδα, η οποία αποτελείται από 8 έως 20 άτομα. Κάθε ομάδα ορίζει έναν αρχηγό που πρέπει να έχει συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του. Τα μέλη της αξιοποιούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους και με αστείρευτο κέφι και διάθεση, παίζουν, τρέχουν, αυτοσχεδιάζουν και αναζητούν το «Κρυμμένο Λουκούμι», φτάνοντας ως το τέλος.

Παθιασμένοι Λουκουμοκυνηγοί… ευφάνταστοι Λουκουμοδιοργανωτές

Το 1ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού 2015 διοργανώθηκε από την ομάδα “ΕΠΟΧΕΣ” που διακρίθηκε το 2014 στο Συριανό Καρναβάλι.

Το 2ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού 2016 διοργανώθηκε από την ομάδα “SEVINDIRDI ANGELS” που διακρίθηκε το 2015 στο 1ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού.

Το 3ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού 2017 διοργανώθηκε από την ομάδα “ΛΟΥΚΟΥΜΟΣΚΟΝΗ” που διακρίθηκε το 2016 στο 2ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού.

Το 4ο κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού 2018 διοργανώθηκε από την ομάδα «ΟΙ ΛΙΘΙΟΙ» που διακρίθηκε το 2017 στο 3ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού.

Το 5ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού 2019 διοργανώθηκε από την ομάδα “ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΖΑΒΟΙ” που διακρίθηκε το 2018 στο 4ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού.

Το 6ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού 2020 διοργανώνεται από την ομάδα “SHERLOUK HOLMES” που διακρίθηκε το 2019 στο 5ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού.

Την προηγούμενη χρονιά, το διασκεδαστικό «Λουκούμι» ήταν ανάμεσα στους τυχερούς, που κατάφεραν να διανύσουν την προδιαγεγραμμένη πορεία τους, πριν από την «επέλαση» της πανδημίας. Το 6ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού διεξήχθη με επιτυχία από 9 έως 21 Φεβρουαρίου 2020. Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά η «Λουκουμόσκονη» η οποία επρόκειτο να διοργανώσει τον επόμενο γύρο του παιχνιδιού.

Ωστόσο, λόγω των περιοριστικών μέτρων, φέτος, το «Λουκούμι» δεν κρύφτηκε…Παρόλα αυτά, η ομάδα της «Λουκουμόσκονης», που από το 2015 έχει ζήσει ανεπανάληπτες στιγμές, κυνηγώντας το λουκούμι με πάθος σε βουνά και θάλασσες, μέσα σε θύελλες και χιόνια, μας υποσχέθηκε ότι ο Φεβρουάριος θα πασπαλιστεί και πάλι με άχνη.

Γέλιο, χαρά και ξεφάντωμα… επί της οθόνης

Η «Λουκουμόσκονη» τήρησε τον λόγο της και «ξαναχτύπησε» -μέσω της οθόνης, αυτή τη φορά-, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα του διαδικτυακού Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής 2021», με την υπογραφή του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Μέσω της σελίδας του παιχνιδιού αλλά και της σελίδας του «Σύρος – Πολιτισμός» στο Facebook, παρουσιάζονται μερικές από τις αγαπημένες αναμνήσεις της ομάδας που συγκίνησαν τα μέλη της και τους έφεραν στο νου στιγμές γέλιου, χαράς, συνεργασίας, ξεφαντώματος. Έτσι, προσκαλούν όλους τους συμμετέχοντες που με τον ζήλο και την ενεργή τους παρουσία κατέστησαν το «Κυνήγι»… θεσμό, να θυμηθούν και οι ίδιοι αγαπημένες τους στιγμές από το παιχνίδι και πάνω από όλα, να ξεσκονίσουν τη μνήμη τους.

Το Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού, εκτός από παθιασμένους λουκουμοκυνηγούς, χρειάζεται και ευφάνταστους λουκουμοδιοργανωτές. Ξεκινώντας την αναδρομή, η «Λουκουμόσκονη» μας προτρέπει να θυμηθούμε και να ευχαριστήσουμε μαζί όλες τις ομάδες που ανέλαβαν τη διοργάνωση στο πέρασμα των ετών, χαρίζοντάς μας μοναδικές στιγμές χαράς και παιχνιδιού.

Η προβολή αποσπασμάτων από προηγούμενους διαγωνισμούς, αλλά και τα διασκεδαστικά κουίζ μνήμης θα συνεχιστούν μέσα από σχετικές αναρτήσεις μέχρι τις 15 Μαρτίου 2021.