Κάλεσμα εθελοντών για τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης στον Φοίνικα Σύρου

  • Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2023 - 20:09

Η κοινοτική Βιβλιοθήκη στον Φοίνικα, Παιδική & Εφηβική, Συνεργατική & Δανειστική θα είναι και φέτος σταθερά ανοιχτή δύο απογεύματα την εβδομάδα. Tην εποπτεία του χώρου αναλαμβάνουν μέλη της Κοινότητας του Φοίνικα, καθώς και τα μέλη της ομάδας αφήγησης ΠαραμυθιαΖω. Ωστόσο, η Βιβλιοθήκη χρειάζεται να ανοίγει περισσότερες φορές την εβδομάδα, ενώ κάθε νέος τίτλος που έρχεται χρειάζεται τη φροντίδα του. Γι’ αυτό, προσκαλούμε όποιον πιστεύει ότι μπορεί να διαθέσει έστω και μια μέρα τον μήνα ώστε όλοι μαζί να καταφέρουμε να παραμείνει ανοιχτή περισσότερες μέρες και με καλύτερες συνθήκες.

Με το καλό, η Βιβλιοθήκη θα ανοίξει με τακτικό ωράριο τον Οκτώβριο. Μέχρι τότε, μπορείτε να δανειστείτε βιβλία την Τετάρτη 13 & 27 Σεπτεμβρίου, 5-7μμ.

Τι μπορεί να κάνει ένας εθελοντής για τη Βιβλιοθήκη στον Φοίνικα:

  • Εξυπηρέτηση κοινού τις ώρες που είναι ανοιχτή η Βιβλιοθήκη: Το πρόγραμμα καταρτίζεται μετά από συνεννόηση και σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα όλων. Όσο περισσότεροι επόπτες, τόσο περισσότερες μέρες μπορεί να είναι ανοιχτή η Βιβλιοθήκη.

  • Δημιουργία δράσης: Μπορεί κάποιος (άτομο ή φορέας) να υλοποιήσει μια δράση εντός ή εκτός ωρών λειτουργίας του χώρου, μια φορά ή επαναλαμβανόμενα. Για παράδειγμα, πέρυσι είχαμε τις «Ιστορίες στον τοίχο» την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα. Παρουσίαση βιβλίων, διοργάνωση ομάδων επιτραπέζιων παιχνιδιών, αναγνώσεις και όποια άλλη καλή ιδέα είναι ευπρόσδεκτη.

  • Αρχειοθέτηση νέων τίτλων: Ευτυχώς συνεχώς έρχονται νέα βιβλία και επιτραπέζια παιχνίδια! Αυτά καταχωρούνται σε ηλεκτρονικό αρχείο ώστε και να μη χάνονται και να γνωρίζουμε ποιος έκανε κάθε δωρεά. Προϋποθέτει μέτρια γνώση excel.

  • Σφράγιση τίτλων: Μετά την αρχειοθέτηση και πριν μπουν στα ράφια, σε κάθε βιβλίο ή επιτραπέζιο, μπαίνει μια σφραγίδα με τον κωδικό του αριθμό, τη χρονιά υποδοχής και το όνομα του δωρητή.

  • Καθαρισμός χώρου: Όλα καθαρίζονται τακτικά, για την προστασία της υγιεινής των μελών: Ράφια, βιβλία, πατώματα, χαλιά και τατάμι, τουαλέτες.

 

Δηλώσεις πρόθεσης εθελοντικής συμμετοχής στον σύνδεσμο

https://forms.gle/HAeHpaeTGhQMJFgq7