Να γίνει ιεράρχηση των προβλημάτων

  • Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2017 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 4 Δεκ. 2017 - 15:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Σημαντικές εξελίξεις είχαμε για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Όπως βλέπουμε βρίσκεται σε ένα αρκετά καλό σημείο το θέμα του γηπέδου της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων, καθώς σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας στις 9 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία με τίτλο «Αντικατάσταση 3 φωτιστικών ιστών και συνθετικού χλοοτάπητα ποδοσφαίρου Ερμούπολης». Μία εξέλιξη που αν και καθυστέρησε αρκετά τελικά βρήκε το δρόμο της. Βέβαια ο σοφός… λαός λέει, «κάλιο αργά, παρά ποτέ». Ίσως και σε αυτήν την περίπτωση να ισχύει, αφού το γήπεδο της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων είναι σε πάρα πολύ κακή κατάσταση και ότι γίνεται εκεί, γίνεται με πραγματικά ρίσκο, αφού μόνο γήπεδο ποδοσφαίρου δεν θυμίζει ο αγωνιστικός χώρος. Από εκεί και πέρα, εξελίξεις βλέπουμε πως υπάρχουν και στο θέμα της χρηματοδότησης για την αναβάθμιση του προπονητηρίου στα Πευκάκια. Ένα έργο που αν προχωρήσει θα δώσει νέα πνοή στον κλασσικό αθλητισμό. Η Σύρος η πρωτεύουσα των Κυκλάδων είναι μία από τις λίγες πρωτεύουσες Νομού – Περιφέρειας που δεν έχει δικό της στάδιο. Δεν έχει ένα χώρο να προπονηθούν – αθληθούν, όσοι αγαπούν τον κλασσικό αθλητισμό.

Έχω τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν πως οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης είναι γερασμένες, αλλά και ταυτόχρονα κακοσυντηρημένες. Τα προβλήματα τα πολλά και καλό θα είναι να ιεραρχηθούν και προχωρήσουν πρώτα όλοι οι προβληματικοί χώροι. Κατά τη δική μου άποψη μετά το γήπεδο ποδοσφαίρου που εκεί ένας μεγάλος όγκος παιδιών προπονείται καθημερινά, ο αμέσως επόμενος χώρος που θα πρέπει να μπει στο πρόγραμμα είναι η Α’ κλειστή αίθουσα. Εκεί τα προβλήματα… ορατά. Όταν βρέχει η Α’ κλειστή αίθουσα μετατρέπετε σε… πισίνα. Το νερό περνά ατόφιο μέσα κι αυτό αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού. Δεν είμαι και ποτέ δεν θα είναι της λογικής ένας αθλητικός χώρος να κλείσει ή να κλείνει όποτε βρέχει. Δεν είναι λογική αυτή. Κλειστός χώρος να κλείνει γιατί βρέχει;

Θα πρέπει λοιπόν να ιεραρχηθούν τα προβλήματα, να προχωρήσουν αρχικά οι εργασίες στους χώρους που έχουν πρόβλημα και θέλουν άμεσα βελτιώσεις και στη συνέχεια να πάμε στους άλλους χώρους. Είπαμε οι εγκαταστάσεις είναι γερασμένες.

Οι αθλητικοί χώροι είχαν αφεθεί στην μοίρα τους, αφού κανείς δεν είχε σκύψει με θέρμη πάνω στο πρόβλημα. Ότι γινόταν, γινόταν με επιπολαιότητα και χωρίς κάποια από κάποια λογική. Τι να το κάνεις ας πούμε το βάψιμο όταν από την οροφή περνούν νερά. Η το άλλο τρανταχτό παράδειγμα είναι οι εργασίες που έγιναν στα Πευκάκια, με την αλλαγή του κουρασάν. Έγινε αντικατάσταση του κουρασάν, σε ένα χαρακτηρισμένο ακατάλληλο χώρο και που και τα προβλήματα παρέμειναν. Έχετε περάσει μία βόλτα όταν βρέχει από τα Πευκάκια; Ο στίβος μετατρέπεται κι αυτός σε… πισίνα.

Το θετικό είναι ότι πλέον βλέπουμε πως υπάρχει διάθεση και πως το κομμάτι του αθλητισμού μπαίνει στη… ζωή μας. Ας ελπίσουμε πως θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και μέσα σε ένα εύλογο βάθος χρόνου – εντάξει δεν γίνονται όλα σε μία μέρα – να δούμε καλύτερες και ακίνδυνες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Τέλος, οι μουσαμάδες της πισίνας «βγήκαν» σε εξωτερικό γήπεδο μπάσκετ. Βγήκαν για να ελέγχουν και να επιδιορθωθούν, καθώς ακόμη και με γυμνό μάτι φαίνονται τα σκισίματα. Μέχρι εδώ όλα καλά, αφού τόσα χρόνια… αγνοούνταν η τύχης τους. Είναι όμως εκεί περίπου 20 μέρες και αν περάσει κάποιος μία βόλτα το απόγευμα θα διαπιστώσει ότι παιδιά που βρίσκονται στον χώρο τα έχουν κάνει… παιχνίδι. Ανεβαίνουν, τα πατούν και ταυτόχρονα μπορεί και να χτυπήσει κάποιο.  Οι μουσαμάδες είναι για την πισίνα και όχι για τους συγκεκριμένους χώρους.  

Διαβάστε ακόμα